Кальмари є одним із самих бюджетних представників морського царства. Але разом з тим вони ще й дуже смачні, корисні, легкі в приготуванні і чудово поєднуються з іншими продуктами і овочами. Всі ці якості роблять їх найбільш затребуваним морепродуктом при приготуванні різноманітних салатів.
Пропонуємо самі прості і смачні салати з кальмарів, займають першість у кулінарному рейтингу актуальних і затребуваних страв.
Самий смачний і простий салат з кальмарами - рецепт
Інгредієнти: кальмари – 350 г; яблука антонівські – 200 г; твердий сир – 60 г салатний цибулю – 75 г; курячі яйця – 2 шт.; майонез ; сіль. Приготування Тушки кальмарів окатываем крутим окропом і очищаємо під струменем холодної води від шкурок. Потім по одному опускаємо їх у киплячу підсолену воду зі спеціями, в якості яких можна використовувати лавровий лист і горошини запашного перцю, і витримуємо за десять секунд. Навіть за такий короткий час варіння кальмари не завжди виходять м'якими. Причиною цього може бути якість самого продукту. Виправити ситуацію можна проваріть тушки кальмарів протягом сорока п'яти хвилин, в цьому випадку вони точно будуть м'якими.
По готовності нарізаємо кальмари кільцями і викладаємо в глибоку миску. Салатний цибулю очищаємо, шаткуємо півкільцями, заливаємо крутим окропом і даємо постояти хвилин десять. Потім відкидаємо його на друшляк, даємо стекти, і додаємо до кальмарам. Яйця відварюємо до повної готовності, занурюємо на хвилину в холодну воду, а потім очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо, а вимиті антонівські яблучка позбавляємо від шкірки і серцевини з насінням і шаткуємо невеликою соломкою. Закладаємо і ці компоненти в миску, додаємо пропущений через тертці для корейської моркви твердий сир, заправляємо салат майонезом, додаємо за смаком сіль і перемішуємо.
Простий і смачний салат з кальмарів з грибами - рецепт
Інгредієнти: кальмари – 350 г; печериці свіжі – 220 г; твердий сир – 60 г часник – 1-2 зубчики; сметана – 60 г; майонез – 30 г; свіжа зелень кропу; сіль. Приготування Готуємо і відварюємо тушки кальмарів, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепта. Потім нарізаємо їх соломкою і визначаємо в миску. Промиті печериці опускаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом десяти хвилин. Потім відкидаємо грибочки на друшляк, даємо охолонути, нарізаємо пластин і закладаємо до кальмарам. Додаємо також перетертий на дрібній тертці твердий сир, видавлений через прес попередньо очищений часник, дрібненько нарізану свіжу зелень кропу, заправляємо сметаною, майонезом і сіллю і перемішуємо.
Смачний і простий салат з кальмарів без майонезу - рецепт
Інгредієнти: кальмари – 350 г; яблука антонівські – 150 г; свіжі помідори – 150 г; свіжі огірки – 150 г салатний цибулю – 75 г; сметана – 110 г; соєвий соус – 40 мл; оцет 9% – 5 мл; лимон – 05 шт.; свіжа зелень; мелений чорний перець; сіль. Приготування Підготовлені тушки кальмарів відварюємо, нарізаємо соломкою і укладаємо в миску. Очищений салатний цибулю подрібнюємо півкільцями, ошпарюємо окропом, заправляємо оцтом, меленим перцем і сіллю і даємо промаринуватися протягом десяти хвилин. Очищені яблучка, помідори і огірки шаткуємо соломкою.
Додаємо підготовлені компоненти до кальмарам, закладаємо промаринований цибулю, заправляємо сумішшю сметани і соєвого соусу, вливаємо також столову ложку лимонного соку, присмачую салат перцем і сіллю і перемішуємо. Накладаємо отриманий салат в салатник і прикрашаємо часточками лимона і свіжою зеленню.