У холодну пору року із сезонних овочів можна приготувати не так вже багато різноманітних салатів. Одним з класичних варіантів холодних закусок у цей час стає салат з моркви з часником і майонезом. Це легке страву можна подавати самостійно, а можна викладати на тости або в пісочні кошики, перетворюючи бюджетне блюдо в привабливу банкетну закуску.
Салат зі свіжої моркви з часником
Хрустка і солодкувата свіжа морква, разом з родзинками, вигідно контрастує з солонуватим майонезом, доповненим лимоном, каррі і часником. На виході маємо прекрасну закуску до м'яса і птиці.
Інгредієнти: майонез - 35 г; порошок каррі - 2 ч. ложки; кайенский перець - щіпка; лимон - 1 шт.; морква - 475 г; родзинки - 2 жмені; жменя петрушки. Приготування Насамперед прийміть за соус, для якого слід змішати майонез з каррі, кайенским перцем і цитрусовим соком. Коли соус буде готовий, дрібно натріть очищену моркву і з'єднайте її з родзинками, соусом, часником і петрушкою. У таких простих салатах головне – дати час розвинутися всім смакам, для цього закуски краще провести близько 4 годин в холодильнику.
Салат з буряка та моркви з часником і майонезом – рецепт
Для нижченаведеного рецепту ви можете залишити складові сирими, а можете попередньо відварити окремо один від одного. В останньому випадку закуска вийде більш кремовою і легкою для перетравлення.
Інгредієнти: морква - 240 г; буряк - 260 г; зубок часнику; сметана - 45 мл; майонез - 30 мл; зелень цибулі, і коріандру. Приготування Відваривши овочі, охолодіть, очистіть і натріть їх. Пюрируйте часниковий зубок з сіллю і змішайте його з підготовленими овочами. Заправте сумішшю страву соусів і доповніть свіжою зеленню за смаком.
Салат з морквою, сиром, часником і яйцем
Інгредієнти: морква - 270 г; жменя волоських горіхів; зубок часнику; вершковий сир - 115 г; майонез - 35 г; лимонний сік - 15 мл; яйця - 3 шт.; зелень цибулі - за бажанням. Приготування Поставте яйця і моркву варитися, зрозуміло, окремо один від одного. Моркву натріть, а яйця очистіть і подрібніть. Пюрируйте зубок часнику і змішайте його з морквою та яйцем в салатнику. Заправте блюдо простим соусом, приготованим з суміші вершкового сиру з соком лимона і майонезом. Залиште салат з морквою і часником під майонезом в холодильнику на кілька годин, а після доповніть блюдо горішками і цибулевої зеленню перед сервіруванням.