Салати є, мабуть, єдиною гастрономічною групою, що має таке різноманіття різновидів, варіацій і рецептів. М'ясні і рибні, овочеві та грибні, теплі і фруктові, вишукані і прості, тут відкриваються безмежні можливості для експериментів. Ми наведемо сьогодні кілька рецептів з нескінченного списку найбільш вдалих і розповімо, як приготувати прості, смачні і швидкі салати на кожен день. Адже рецепти страв саме цієї категорії найчастіше затребувані і актуальні. Завжди хочеться одночасно заощадити час і засоби і смачно нагодувати сім'ю або гостей.
Простий і швидкий салат на кожен день з ковбасою
Приготувати такий салатик можна в лічені хвилини. Він прекрасно підійде і просто до вечері в будні, і стане прекрасним варіантом закуски до столу раптово наскочили гостей. Незважаючи на простоту, смак у цього салату просто приголомшливий.
Інгредієнти: ковбаса варено-копчена – 220 г; консервована солодка кукурудза – 1 банка; свіжа зелень кропу – 2-3 гілочки; сухарики житні – 2 пачки; майонез – 75 р. Приготування Для приготування салату по цьому рецепту достатньо почистити і нарізати соломкою ковбасу, змішати її з консервованою кукурудзою, попередньо злив рідина, і додати житні сухарики і майонез. Цю оригінальну суміш заправити тепер майонезом, додамо дрібненько порізану зелень кропу і відразу ж подаємо до столу.
Простий і смачний овочевий салат з майонезом на кожен день
Овочевий салат, приготовлений за запропонованим нижче рецептом, чудово доповнить будь-яке м'ясне блюдо. Його можна подати як гарнір до отбивным або стейкам, що не вимагає більш насиченого сусідства. Крім того, такий салатик являє собою цілий вітамінний комплекс і тому особливо корисний в холодну пору року.
Інгредієнти: білокачанна капуста – 390 г; антонівські яблука – 175 г; червоний салатний цибуля – 100 г; ягоди журавлини – 1 велика жменя; майонез – 60 г; сіль – щіпка; свіжа зелень. Приготування Для приготування овочевого салату дрібненько шаткуємо капусту, присаливаем її трохи і розминаємо руками. Потім очищаємо і нарізаємо півкільцями червоний салатний цибулю соломкою і попередньо очищені від шкірки і серцевини антонівські яблучка. Викладаємо всі інгредієнти в миску, додаємо жменю попередньо вимитих і обсушену ягідок журавлини, майонез за смаком сіль і перемішуємо. При подачі прикрашаємо салат гілочками свіжої зелені.
Простий, смачний і дешевий салат на кожен день з грибами
Якщо у вас є в запасі баночка маринованих лісових грибочків те, підібравши їм дуже просте овочеве супровід, можемо приготувати простий, але неймовірно смачний салат.
Інгредієнти: лісові гриби мариновані – 240 г; картопляні бульби – 390 г; солоні або мариновані огірки – 150 г; салатний цибуля – 110 г; олія – за смаком; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати такий салат нам знадобиться відварену картоплю в мундирах. Тому першим ділом моєму ретельно картопляні бульби і ставимо варитися. По готовності воду зливаємо і даємо картопельки трохи охолонути.
За цей час нарізаємо солоні або мариновані огірочки соломкою, а салатний цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Охолоджену картоплю чистимо і ріжемо, як і огірочки соломкою. Викладаємо всі інгредієнти в миску, додаємо грибочки, приправляємо салатик за смаком сіллю і рослинним маслом і можемо подавати. За бажанням можна додати в блюдо свіжу зелень.