Вернуться назад Распечатать

Прості салати на свято

Прості салати на свято
Пропонуємо вам кілька рецептів простих салатів, які, не сумніваючись можна приготувати на свято. Вони виходять неймовірно смачними, пікантними і неодмінно прикрасять вашу урочисту меню.

Простий салат з буряка з чорносливом і горіхами


Інгредієнти:

  • відварений буряк – 200 г;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • чорнослив – 50 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • майонез – для заправки.


  • Приготування
    Відварну буряк чистимо і подрібнюємо на крупній тертці в глибоку миску. Потім додаємо подрібнені волоські горіхи і нашатковану соломкою чорнослив, попередньо промитий і вимочений. Часник чистимо, видавлюємо через прес і заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо і викладаємо закуску в красивий салатник.

    Простий салат з курячою грудкою і огірком


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 200 г;

  • волоські горіхи – 2 ст.;

  • чорнослив – 130 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • огірок свіжий – 1 шт.;

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо близько години. Потім виймаємо м'ясо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Чорнослив ошпарюємо окропом і шаткуємо тоненькою соломкою. Яйце відварюємо круто, очищаємо і подрібнюємо на тертці. Тепер починаємо формувати салат, викладаючи його верствами і промазуючи майонезом. Отже, спочатку розподіляємо на дні чорнослив, потім покриваємо його курячим філе, посипаємо шаром огірка і волоськими горіхами. Верхівку салату щедро присипаємо тертим яйцем і рубаною зеленню. Такий надзвичайно простий і корисний листковий салат неодмінно сподобається кожному.

    Простий і смачний салат на свято


    Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • яловичина відварна – 200 г;

  • сир – 100 г;

  • курячий окорочок – 1 шт.;

  • чорнослив – 100 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яблуко – 1 шт.;

  • волоські горіхи – 50 г;

  • майонез, оцет – за смаком.


  • Приготування
    Прості салати на свято

    Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і збризкуємо оцтом. Яйця відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній терочке. Точно також подрібнюємо яблуко і сир. Чорнослив ретельно промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Куряче м'ясо з яловичиною попередньо відварюємо, а потім рубаємо скибочками і підсолюємо за смаком. Волоські горіхи подрібнюємо і починаємо викладати салат шарами, гарненько промазуючи кожен майонезом. На дно салатника розподіляємо яловичину, потім цибулю, терті яйця і чорнослив. Далі посипаємо рівномірно курячим м'ясом і прикрашаємо волоськими горіхами. Прибираємо салат в холодильник, після чого прикрашаємо зеленню.