Пропонуємо вам кілька рецептів простих салатів, які, не сумніваючись можна приготувати на свято. Вони виходять неймовірно смачними, пікантними і неодмінно прикрасять вашу урочисту меню.
Простий салат з буряка з чорносливом і горіхами
Інгредієнти: відварений буряк – 200 г; горіхи волоські – 100 г; чорнослив – 50 г; часник – 2 зубчики; майонез – для заправки. Приготування Відварну буряк чистимо і подрібнюємо на крупній тертці в глибоку миску. Потім додаємо подрібнені волоські горіхи і нашатковану соломкою чорнослив, попередньо промитий і вимочений. Часник чистимо, видавлюємо через прес і заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо і викладаємо закуску в красивий салатник.
Простий салат з курячою грудкою і огірком
Інгредієнти: філе курячої грудки – 200 г; волоські горіхи – 2 ст.; чорнослив – 130 г; яйце – 1 шт.; огірок свіжий – 1 шт.; майонез – 4 ст. ложки; спеції; свіжа зелень. Приготування Куряче філе промиваємо, заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо близько години. Потім виймаємо м'ясо, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Чорнослив ошпарюємо окропом і шаткуємо тоненькою соломкою. Яйце відварюємо круто, очищаємо і подрібнюємо на тертці. Тепер починаємо формувати салат, викладаючи його верствами і промазуючи майонезом. Отже, спочатку розподіляємо на дні чорнослив, потім покриваємо його курячим філе, посипаємо шаром огірка і волоськими горіхами. Верхівку салату щедро присипаємо тертим яйцем і рубаною зеленню. Такий надзвичайно простий і корисний листковий салат неодмінно сподобається кожному.
Простий і смачний салат на свято
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; яловичина відварна – 200 г; сир – 100 г; курячий окорочок – 1 шт.; чорнослив – 100 г; цибулина – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; волоські горіхи – 50 г; майонез, оцет – за смаком. Приготування Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і збризкуємо оцтом. Яйця відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній терочке. Точно також подрібнюємо яблуко і сир. Чорнослив ретельно промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Куряче м'ясо з яловичиною попередньо відварюємо, а потім рубаємо скибочками і підсолюємо за смаком. Волоські горіхи подрібнюємо і починаємо викладати салат шарами, гарненько промазуючи кожен майонезом. На дно салатника розподіляємо яловичину, потім цибулю, терті яйця і чорнослив. Далі посипаємо рівномірно курячим м'ясом і прикрашаємо волоськими горіхами. Прибираємо салат в холодильник, після чого прикрашаємо зеленню.