Салат з крабових паличок – один з головних гостей більшості святкових столів за останню пару десятків років. Доступний і смачний аналог м'яса панцирних з сурімі знайшов своє місце в багатьох холодних закусках, але традиційна суміш кукурудзи, краба і яйця з майонезній заправкою поза будь конкуренцій. Ті, хто бажає значно примножити салат в обсязі, нерідко вдаються до хитрощів, на зразок додавання відвареного рису. Детальніше про рецепти салату з крабовими паличками і рисом ми поговоримо нижче.
Класичний салат з крабовими паличками і рисом
Практичний кожен з рецептів салатів з сурімі розходиться один з одним в рамках одного-двох інгредієнтів, але існує якась класична версія цього народного страви, яку прийнято вважати шаблонної. Склад такого салату досить скромний і включає в себе всього четвірку інгредієнтів.
Інгредієнти: крабові палички - 340 г; кукурудза (консервована) - 230 г; рис - 1 ст. майонез - 190 мл Приготування Відваріть рисові зерна, не забувши злегка підсолити. Готовий рис промийте, щоб змити надлишки крохмалю, і залиште зайву воду стікати. Злийте надлишки рідини з консервованої кукурудзи і пересипте зерна в салатник. Слідом відправте та охолоджений варений рис. Крабові палички наріжте будь-яким зручним чином і додайте в салат. Заправте блюдо соусом і охолодіть перед дегустацією.
Салат з крабовими паличками, кукурудзою і рисом – рецепт
Салат легко адаптувати до сезону, якщо в цьому є необхідність. Наприклад, щоб приурочити закуску до середини осені, додайте в блюдо відварні суцвіття броколі, які широко доступні в цей час. Звичний «Крабовий» зміниться не тільки щодо смаку, але і щодо зовнішнього вигляду.
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 370 г; відварений рис - 1 ст.; томат - 320 г; крабові палички - 440 г; яйця - 6 шт.; кукурудза консервована - 310 г; сметана - 45 г; майонез - 70 р. Приготування Відваріть суцвіття брокколі злегка підсоленому окропі. Охолодивши брокколі, наріжте на невеликі шматки і змішайте з шматочками томатів, крабових паличок і відварним рисом. Яйця також зваріть круто, а очистивши, довільно подрібніть. Додайте яйця в салат і заправте сумішшю соусів. Повністю охолодіть салат з крабовими паличками, рисом і помідорами перед подачею.
Салат «Ніжність» з крабовими паличками і рисом
Інгредієнти: крабові палички - 320 г; яйця - 7 шт.; часниковий зубок - 1 шт.; сир - 115 г; рис відварний - 1 ст.; майонез - за смаком. Приготування Для того, щоб салат повністю виправдав свою назву, практично всі інгредієнти необхідно буде максимально тонко нарізати або натерти. Якщо вистачить терпіння і часу, то крабові палички можна розібрати на тонкі волокна.
Отже, натираємо яйця разом з сиром і паличками. Доповнюємо закуску відварним рисом і невеликим часниковим зубком, попередньо пропущеним через прес. Приготування салату з крабових паличок з рисом майже добігло кінця, залишається лише заправити страву майонезом і можна сервірувати.
Кукурудзяний салат з крабовими паличками і рисом
Інгредієнти: крабові палички - 520 г; яйця - 6 шт.; майонез - 235 мл; ріпчаста цибуля - 45 г; консервована кукурудза - 290 г; консервований хрін - 1 ч. ложка; консервований горошок - 290 г; відварений рис - 1/2 ст. Приготування Відваріть яйця і максимально дрібно наріжте цибулю. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом з бобовими, попередньо зливши воду з останніх. Додайте шматочки крабових паличок і охолоджений варений рис. Заправте салат соусом з майонезу і хрону.