Салат з буряка з часником і майонезом неодмінно оцінять любителі всього гостренького і пікантного. Сьогодні ми розповімо вам декілька простих варіантів, як зробити смачний і корисний салат з буряка з часником.
Простий салат з буряка з часником і майонезом
Інгредієнти: буряк – 3 шт.; майонез – 20 мл; часник – 5 зубчиків. Приготування Буряк промиваємо щіткою, заливаємо фільтрованою водою і відварюємо до м'якого стану на середньому вогні, кілька годин. Потім акуратно зрізаємо шкірку і шаткуємо овоч тоненькою соломкою. Часник чистимо, дрібненько рубаємо і змішуємо з буряком. Заправляємо овочі майонезом, перемішуємо і відправляємо блюдо в холодильник, а потім подаємо оригінальний салат з вареного буряка з часником до столу.
Буряковий салат з морквою з часником
Інгредієнти: буряк – 1 шт.; морква корейська – 150 г; часник – за смаком; майонез ; спеції. Приготування Буряк промиваємо щіткою і відварюємо, підсолюємо за смаком воду. Потім коренеплід охолодити, очистити і тонко шаткуємо на тертці. Далі кладемо моркву по-корейськи і перемішуємо. Часник чистимо, обполіскуємо і видавлюємо через спеціальний прес. Заправляємо салат майонезом, приправляємо за необхідності спеціями і гарненько перемішуємо.
Салат з буряка з сиром і часником
Інгредієнти: буряк – 600 г; спеції; майонез – 50 мл; твердий сорт сиру – 150 г; часник – за смаком. Приготування Буряк промиваємо щіткою, заливаємо фільтрованою водою і відварюємо до м'якого стану на середньому вогні, а потім очищаємо і тонко шаткуємо на крупній терочке. Часник обробляємо і видавлюємо через прес. Подрібнюємо сир теж з допомогою терки і змішуємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо страву за смаком майонезом, перемішуємо і подаємо буряковий салат з сиром і часником до столу.
Салат з буряка з горіхами і часником
Інгредієнти: буряк – 3 шт.; часник – 3 зубчики; горіхи волоські – 50 г; спеції; майонез. Приготування Буряк добре промиваємо щіткою, викладаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і відварюємо. Після закипання підсолюємо і готуємо овоч протягом години, до м'якості. Потім зливаємо відвар, а буряк остуджуємо і очищаємо. Очищені волоські горіхи висипаємо на стільницю, перебираємо їх і подрібнюємо блендером. Часник очищаємо, обполіскуємо і видавлюємо через прес. Після цього шаткуємо буряк на крупній терочке, викладаємо в салатник, кидаємо горіхи, часник, спеції і заправляємо майонезом. Перемішуємо все ложкою і пробуємо салат на смак. Далі затягуємо зверху посуд харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо страву до столу.
Салат з буряка з чорносливом і часником
Інгредієнти: буряк – 1 кг; чорнослив – 300 г; волоські горіхи – 200 г; часник – 2 зубчики; майонез. Приготування Буряк промиваємо щіткою і відварюємо до м'якого стану протягом години. Горіхи дрібно рубаємо, а чорнослив шаткуємо тонкою соломкою. Охолоджену буряк чистимо, шаткуємо на крупній терочке, а зубчики часнику видавлюємо через прес. Додаємо чорнослив, волоські горіхи, перемішуємо і заправляємо салат майонезом.
Салат з буряка з часником і майонезом
Інгредієнти: буряк – 1 шт.; плавлений сирок – 2 шт.; часник – 3 зубчики; спеції; майонез. Приготування Плавлені сирки заморожуємо, а потім витягуємо з упаковки і натираємо на терочке. Буряк відварюємо до м'якості, знімаємо шкірку, шаткуємо тоненькою соломкою і додаємо плавлений сирок. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Заправляємо салат за смаком майонезом і перемішуємо.