У салатах можна з'єднати воєдино безліч різних продуктів. І головне, що вийде смачно. Зараз ми розповімо про приготування салату з маринованими грибами.
Листковий салат з маринованими грибами
Інгредієнти: м'ясо куряче без шкіри – 200 г; варена картопля – 3 шт.; солоні огірки – 3 шт.; варена морква – 3 шт.; яйця, зварені круто – 3 шт.; зелений салат – 200 г; опеньки мариновані – 270 г; майонез 67% жирності – 200 р. Приготування Відварену моркву, картоплю, солоні огірочки, яйця і м'ясо ріжемо кубиками. Тепер приступаємо до формування салату: в глибоку ємність, змащену рослинним маслом, викладаємо мариновані опеньки. Зверху укладаємо подрібнений салат, покриваємо шаром майонезу. Викладаємо шар моркви, на неї майонез. Потім йдуть солоні огірки, майонез і яйця. Змащуємо майонезом і викладаємо картоплю. Наносимо шар майонезу і, нарешті, викладаємо куряче філе. Ставимо салат в холодильник години на 2 а безпосередньо перед самою подачею акуратно перевертаємо його на плоске блюдо.
Салат з шинкою і маринованими грибами
Інгредієнти: шинка – 300 г; картопля – 3 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; курячі яйця, зварені круто – 3 шт.; опеньки мариновані – 280 м; майонез 67% жирності – за смаком. Приготування Варені яйця дрібненько кришимо, можна нарізати шинку кубиками, а можна і соломкою. Відварну картоплю спочатку чистимо, а потім подрібнюємо як і інші інгредієнти.
Глибокий салатник змащуємо маслом і викладаємо шарами підготовлені продукти в такому порядку: мариновані грибочки, дрібненько розкришений зелена цибуля, шинка, картопля, яйця. Кожен шар при цьому промазуємо майонезом. Ставимо салат в холодильник перед подачею перевертаємо на плоске блюдо – в результаті грибочки вийдуть на галявині із зелені.
Салат з куркою і маринованими грибами
Інгредієнти: м'ясо куряче – 200 г; яйця – 2 шт.; мариновані печериці – 150 г; морква – 1 шт.; цибуля невеликого розміру – 1 шт.; зелень петрушки – півпучка; майонез 67% жирності – 100 г; сіль; перець. Приготування Куряче м'ясо варимо до готовності. Також відварюємо моркву і яйця круто. Далі курку, яйця і моркву шаткуємо дрібненькими кубиками. Дрібненько кришимо цибулю, додаємо мариновані шампіньйони. Якщо вони дрібненькі, то можна залишити їх цілком, а якщо великі, то краще їх нарізати скибочками або кубиками. Додаємо подрібнену зелень, майонез, перець, сіль і перемішуємо. Все, смачний салатик готовий до вживання.
Простий салат з маринованими грибами
Інгредієнти: гриби мариновані – 170 г; буряк – 300 г; оселедець солона – 200 г; майонез – 5 ст. ложок; цибуля – 1 шт.; кріп – півпучка; майонез – 5 ст. ложок; сіль; перець. Приготування Відварну буряк ріжемо кубиками або тремо на тертці. Оселедець обробляємо на філе, прибираємо всі кісточки і нарізаємо кубиками. Кожен маринований грибочок ріжемо пластинками. Цибулю і кріп дрібненько шаткуємо. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, солимо, злегка перчимо і добре перемішуємо.
Рецепт салату з м'ясом і маринованими грибами
Інгредієнти: м'ясо свиняче – 150 г; цибуля невеликого розміру – 1 шт.; помідор – 1 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; мариновані гриби – 300 г; курячі яйця – 5 шт.; майонез; сіль. Приготування Свиняче м'ясо відварне дрібненько нарізаємо. Помідор і яйця нарізаємо кубиками. Цибулька дрібненько кришимо. Викладаємо підготовлені продукти шарами: м'ясо, яке трохи підсолюємо і змащуємо майонезом. На нього кладемо цибулю, яйця, потім знову наносимо шар майонезу. Далі в центр викладаємо помідори, а по контуру розміщуємо мариновані грибочки, які притрушиваем подрібненою зеленою цибулею.