Якщо ви хочете приготувати стандартний за своїм складом, але все ж ситний і смачний салат, то зупиніть вибір інгредієнтів на курятині і грибах, чудово поєднуються як між собою, так і з багатьма іншими традиційно салатними продуктами. У рецептах нижче ми приготуємо салат з курячої грудки з грибами і овочами.
Салат з копченою курячою грудкою і грибами
Подавати салати до фуршетного столу завжди просто, особливо, якщо розподілити закуску по кошиках з листкового тіста або пісочним тарталеткам. Салат по цьому рецепту як не можна краще підходить для такої мети.
Інгредієнти: копчене куряче філе - 470 г; мариновані печериці - 210 г; мариновані огірки - 170 г; яйця - 5 шт.; майонез - 65 г; сметана - 65 р. Приготування Подрібніть копчене філе будь-яким зручним способом: розділіть на дрібні волокна або наріжте кубиками. За аналогією поступите і з рештою інгредієнтами. З'єднайте обидва соусу разом і заправте отриманою сумішшю салат. Розкладіть салат з курячою грудкою і маринованими грибами по тарталеткам або подавайте в одному посуді.
Салат з грибів, курячої грудки і кукурудзи
Інгредієнти: куряче філе - 740 г; зелена цибуля - 2 пера; жменя листя базиліка; фіолетовий цибулю - 45 г; авокадо (великий) - 1 шт.; гриби - 165 г; консервована кукурудза - 85 м; вершкове масло - 15 г; жменя волоських горіхів; майонез - 35 г; сік 1/2 лимона. Приготування Відварну курятину дрібно наріжте. Спасеруйте пластинки грибів до зарум'янювання і остудіть. Дрібно порубаєте волоські горіхи. Довільно нарізати авокадо і збризніть половинкою лимонного соку. Розділіть цибулину на півкільця. Змішайте всі підготовлені складові з нарізаною зеленню і консервованою кукурудзою, а після заправте сумішшю майонезу з рештою лимонним соком.
Крім того, ви можете сервірувати салат з грибів та курячої грудки шарами, спершу виклавши авокадо, за ним – птицю, а далі інші складові в будь-якій послідовності. Кожен з шарів окремо покривається соусом.
Салат з відвареної курячої грудки з грибами
Інгредієнти: філе курки - 430 г; печериці - 380 г; морква - 85 м; ріпчаста цибуля - 110 г; майонез - 55 г; солоний огірки - 85 р. Приготування Відваріть курку і дрібно наріжте її. Цибулю з морквою спасеруйте, додайте до пассеровке гриби і дочекайтеся, коли вся волога з них випарується. Подрібніть солоні огірки і з'єднайте з іншими інгредієнтами. Заправте салат соусом.