«Риба під шубою» – популярне блюдо російської кухні, яке традиційно подається на Новорічний стіл, а також є прикрасою будь-якого свята. Пропонуємо вам кілька нескладних рецептів приготування салату «Риба під шубою».
Класичний рецепт салату «Риба під шубою»
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; філе оселедця – 350 г; картопля – 3 шт.; морква – 3 шт.; яйце – 3 шт.; буряк – 2 шт.; майонез . Приготування Рибне філе обробляємо, нарізаємо кубиками і розподіляємо на дні скляної салатника. Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо і посипаємо оселедець. Після цього шар промазуємо майонезом. Картоплю відварюємо в мундирі, знімаємо шкірку, натираємо соломкою і викладаємо наступним шаром. Знову робимо майонезну сіточку і розподіляємо варену моркву, подрібнену за допомогою терки. Для завершення страви очищаємо варений буряк і шаткуємо її точно також. Викладаємо овоч зверху щільною шапкою, промазуємо майонезом і посипаємо тертим вареним яйцем. Готовий салат «Риба під шубою» залишаємо для просочення на 30 хвилин, а потім подаємо до столу.
Салат «Червона риба під шубою» без буряка
Інгредієнти: слабосолона сьомга – 300 г; яйце – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; оцет – за смаком; сир твердих сортів – 150 г; майонез. Приготування Моркву і яйця відварюємо окремо, заливши холодною водою. Потім моркву акуратно виймаємо, остуджуємо, чистимо і шаткуємо на крупну тертку. Точно також чинимо з яйцями, звільнивши їх від шкаралупи. Сьомгу обробляємо, виймаємо кістки і нарізаємо м'якоть маленькими кубиками. Чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями і маринуємо в оцті. Сир натираємо тертці і починаємо викладати салат шарами. Для цього дно салатника покриваємо червоною рибою, посипаємо цибулею, розподіляємо яйця і моркву. Кожен шар змащуємо майонезом щедро присипаємо тертим сиром.
Салат «Під шубою» з червоною рибою
Інгредієнти: слабосолона сьомга – 300 г; картопля – 4 шт.; морква – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; яйце – 5 шт.; буряк – 4 шт.; майонез – за смаком. Приготування Овочі добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до м'якого стану. Акуратно виймаємо їх, остуджуємо, чистимо і подрібнюємо за допомогою великої терки, розкладаючи в різні тарілки. У ковшичке відварюємо яйця, а потім звільняємо їх від шкаралупи і шаткуємо на тертці. Сьомгу обробляємо, нарізаємо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, розрізаємо дрібненько і ошпарюємо окропом, щоб позбутися гіркоти. Інгредієнти викладаємо шарами, змащуючи кожен майонезом. Отже, спочатку йде рибний шар, потім – цибулю, картоплю, яйця і моркву. Завершальним шаром буряк, яку рівномірно розподіляємо і змащуємо майонезом.