Вернуться назад Распечатать

Салат «Риба під шубою» - рецепт

Салат «Риба під шубою» - рецепт
«Риба під шубою» – популярне блюдо російської кухні, яке традиційно подається на Новорічний стіл, а також є прикрасою будь-якого свята. Пропонуємо вам кілька нескладних рецептів приготування салату «Риба під шубою».

Класичний рецепт салату «Риба під шубою»


Інгредієнти:

  • цибулина – 1 шт.;

  • філе оселедця – 350 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • буряк – 2 шт.;

  • майонез .


  • Приготування
    Рибне філе обробляємо, нарізаємо кубиками і розподіляємо на дні скляної салатника. Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо і посипаємо оселедець. Після цього шар промазуємо майонезом. Картоплю відварюємо в мундирі, знімаємо шкірку, натираємо соломкою і викладаємо наступним шаром. Знову робимо майонезну сіточку і розподіляємо варену моркву, подрібнену за допомогою терки. Для завершення страви очищаємо варений буряк і шаткуємо її точно також. Викладаємо овоч зверху щільною шапкою, промазуємо майонезом і посипаємо тертим вареним яйцем. Готовий салат «Риба під шубою» залишаємо для просочення на 30 хвилин, а потім подаємо до столу.

    Салат «Червона риба під шубою» без буряка


    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга – 300 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • оцет – за смаком;

  • сир твердих сортів – 150 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Моркву і яйця відварюємо окремо, заливши холодною водою. Потім моркву акуратно виймаємо, остуджуємо, чистимо і шаткуємо на крупну тертку. Точно також чинимо з яйцями, звільнивши їх від шкаралупи. Сьомгу обробляємо, виймаємо кістки і нарізаємо м'якоть маленькими кубиками. Чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями і маринуємо в оцті. Сир натираємо тертці і починаємо викладати салат шарами. Для цього дно салатника покриваємо червоною рибою, посипаємо цибулею, розподіляємо яйця і моркву. Кожен шар змащуємо майонезом щедро присипаємо тертим сиром.

    Салат «Під шубою» з червоною рибою


    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга – 300 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • яйце – 5 шт.;

  • буряк – 4 шт.;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування
    Салат «Риба під шубою» - рецепт

    Овочі добре промиваємо, заливаємо водою і варимо до м'якого стану. Акуратно виймаємо їх, остуджуємо, чистимо і подрібнюємо за допомогою великої терки, розкладаючи в різні тарілки. У ковшичке відварюємо яйця, а потім звільняємо їх від шкаралупи і шаткуємо на тертці. Сьомгу обробляємо, нарізаємо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, розрізаємо дрібненько і ошпарюємо окропом, щоб позбутися гіркоти. Інгредієнти викладаємо шарами, змащуючи кожен майонезом. Отже, спочатку йде рибний шар, потім – цибулю, картоплю, яйця і моркву. Завершальним шаром буряк, яку рівномірно розподіляємо і змащуємо майонезом.