«Оселедець під шубою» – головний салат будь-якого свята. З часом класичний рецепт його видозмінювався, і сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оселедець під шубою з яблуком. Незвичайне поєднання солодкої буряків, солоної риби і кислого яблучка роблять страву неймовірно пікантним.
Рецепт оселедця під шубою з яблуком
Інгредієнти: оселедець слабосолона – 300 г; буряк – 1 шт.; яблука – 2 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; майонез – 200 мл; яйце – 3 шт. Приготування Картоплю, моркву і курячі яйця ретельно промиваємо щіткою і відварюємо. Окремо варимо буряк, а потім остуджуємо, чистимо і подрібнюємо по черзі на крупній тертці. Цибулину обробляємо, дрібно шаткуємо і заливаємо на кілька хвилин окропом. Яблука промиваємо, вирізаємо серцевину, знімаємо шкірку і подрібнюємо на тертці. Оселедець обробляємо і рубаємо дрібними кубиками. Тепер беремо тарілку і викладаємо інгредієнти шарами, змащуючи кожен невеликою кількістю майонезу. Спочатку розподіляємо картоплю, потім рибу, цибулю, яйця, морква, зелене яблуко і буряк. Зверху теж промазуємо майонезом і прибираємо салат «Оселедець під шубою» з яблуком в холодильник.
Оселедець під шубою без картоплі з яблуком
Інгредієнти: оселедець слабосолона – 150 г; зелене яблуко – 1 шт.; яйце – 2 шт.; майонез – за смаком; буряк – 1 шт.; морква – 1 шт.; горіх волоський – 50 г; сік лимонний – 1 ст. ложка. Приготування Овочі та курячі яйця промиваємо і відварюємо в різних каструльках. Потім охолоджуємо, чистимо і шаткуємо на крупній тертці. Горіхи подрібнюємо, а оселедець обробляємо і нарізаємо маленькими кубиками. У яблука вирізаємо серцевину і шаткуємо на тертці, а потім відразу ж збризкуємо лимонним соком. На дно блюда викладаємо спочатку моркву, потім шар яблука і присипаємо горіхами. Далі розподіляємо оселедець, посипаємо яйцями і покриваємо тертої буряком. Кожен шар промазуємо за смаком майонезом і викладаємо салат на кілька годин в холодильник.
Оселедець під шубою з яблуком і яйцем
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; оселедець слабосолона – 400 г; буряк – 2 шт.; яблуко – за смаком; яйце – 2 шт.; майонез – за смаком; морква – 2 шт. Приготування Філе нарізаємо маленькими кубиками. Очищений цибулька дрібно шаткуємо і заливаємо окропом. Заздалегідь зварену буряк очищаємо, натираємо на середній терочке і змішуємо з дрібною сіллю і майонезом. Моркву відварюємо і точно також подрібнюємо. Готуємо яйця круто, чистимо й дрібненько трьом. Викладаємо салат в наступному порядку: оселедець, потім цибуля, буряк, терте яблуко, моркву і яйце. Не забуваємо промащувати салат майонезом.