Для тих, хто трохи забув складу класичного салату «Олів'є» з ковбасою ми пропонуємо кілька варіантів приготування цього неймовірно популярного новорічного страви, який є бажаним гостем до будь-якого столу.
Салат «Олів'є» з ковбасою і свіжим огірком - рецепт
Інгредієнти: ковбаса докторська або молочна – 225 г; бульби картоплі – 530 г; курячі яйця – 6 шт.; морква – 120 г; салатний цибуля – 75 г; свіжі огірки – 225 г; антонівські яблука – 180 г; горошок консервований – 300 г; майонез – 300 г або по смаку; сіль. Приготування Вимиваємо добряче бульби картоплі і моркву відварюємо у воді до повної готовності. В іншій каструльці зваримо круто курячі яйця і помістимо на хвилину в холодну воду. По готовності овочі остуджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Аналогічним чином шаткуємо, попередньо очищені яйця, докторську або молочну ковбасу, раніше вимиті і витерті насухо свіжі огірочки і очищений салатний цибулю. Яблучка очищаємо від шкірки і насіннєвий коробки і теж подрібнюємо.
Далі можна діяти двома способами. Змішати всі підготовлені інгредієнти разом, додавши консервований горошок без розсолу, посолити і заправити майонезом. Але для більш ніжного смаку готового страви досвідчені кулінари рекомендують сполучати і перемішувати компоненти по черзі, починаючи з того, що краще тримають форму і завершуючи більш м'якими. Вибір за вами.
Готовий салат «Олів'є» викладаємо в салатник і за бажанням прикрашаємо по своєму естетичному смаку.
Салат «Олів'є» з копченою ковбасою, куркою і солоними огірками
Інгредієнти: ковбаса копчена – 150 г; філе курячої грудки – 300 г; бульби картоплі – 430 г; курячі яйця – 6 шт.; морква – 230 г; ріпчаста цибуля – 75 г; солоні або мариновані огірки – 200 г; горошок консервований – 300 г; майонез – 300 г або по смаку; сіль. Приготування Для приготування салату «Олів'є» нам потрібно куряче філе, сиру картоплю і моркву довести до готовності. Відварюємо їх традиційно у воді або приготуємо на пару.
Одночасно зваримо круто курячі яйця, окунем їх на хвилину в холодну воду, а потім позбавимо від шкаралупи. По готовності очищаємо також і коренеплоди.
Підготовлені овочі, м'ясо курки, яйця і копчену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Аналогічно шаткуємо солоні або мариновані огірки і попередньо очищений ріпчасту цибулю.
Змішуємо по черзі підготовлені компоненти, додаємо консервований горошок, попередньо відкинувши його на друшляк, заправляємо майонезом і додаємо сіль за смаком. Все акуратно перемішуємо, накладаємо в салатник і за бажанням надаємо страви урочистий і презентабельний вигляд, прикрасивши гілочками свіжої зелені і скибочками овочів.
Салат «Олів'є» з ковбасою і креветками - рецепт
Інгредієнти: ковбаса докторська або нежирна шинка – 120 г; очищені креветки – 170 г; бульби картоплі – 250 г; курячі яйця – 2-3 шт.; морква – 100 г; зелена цибуля – невеликий пучок; мариновані або солоні огірки – 120 г; горошок консервований – 100 г; майонез – за смаком; сіль. Приготування Картоплю і моркву миємо й відварюємо до готовності. Воду зливаємо і даємо коренеплодів охолонути. Яйця відваримо круто, окунем в холодну воду на хвилину і потім очистимо. Очищені креветки заливаємо окропом, проварюємо
одну хвилину і відкидаємо на друшляк.
Тепер відварені овочі, яйця, мариновані огірочки і докторську ковбасу шаткуємо дрібними кубиками. Креветки подрібнюємо шматочками, ідентичними за розміром нарізки інших компонентів.
З'єднайте підготовлені інгредієнти у великій мисці, додаємо консервований горошок, заправляємо за смаком сіллю і майонезом і перемішуємо.
Готовий салат викладаємо в салатник, притрушиваем дрібно нарізаною зеленою цибулею і прикрашаємо за бажанням цілими креветками.