Вернуться назад Распечатать

Вінегрет зі свіжим огірком

Вінегрет зі свіжим огірком
Як і будь класичний салат, вінегрет має безліч варіацій в рецептурі, однією з них є та, що готується з додаванням свіжого огірка, а тому, поки річний асортимент овочів і фруктів зовсім не зник з прилавків, спробуйте втілити в життя один з нижченаведених рецептів.

Вінегрет зі свіжим огірком - рецепт


Абсолютно новий смак і текстуру можна надати салату, додавши в нього всього пару нових інгредієнтів. Свіжості і хрускоту в цьому рецепті додадуть огірок і дрібно нашаткована капуста.
Інгредієнти:

  • буряк - 260 г;

  • картопляні бульби - 280 м;

  • свіжі огірки - 310 г;

  • морква - 95 г;

  • цибуля ріпчаста - 35 г;

  • свіжа капуста - 65 г;

  • свіжий зелений горошок - 195 г;

  • майонез - 35 р.


  • Приготування
    Обполосніть коренеплоди і помістіть їх варитися до м'якості. Остудивши буряк, моркву і картоплю, очистіть овочі від шкірки і наріжте кубиками. Шматочками аналогічної форми і розміру подрібніть і огірки. Ріпчасту цибулю наріжте найтоншими півкільцями і обдайте окропом. Змішайте підготовлені інгредієнти разом і доповніть овочевий асортимент дрібно нашаткованої капустою і горошком. Заправте вінегрет зі свіжою капустою і свіжим огірком невеликою кількістю майонезу або сумішшю рослинного масла з краплею лимонного соку.

    Річний вінегрет зі свіжим огірком


    Вінегрет в теплу пору року повинен бути втіленням легкості: страви досить ситної для того, щоб вгамувати голод без переїдання. Необхідну ситність і поживність цим рецептом надають не тільки бульби картоплі, але і вельми незвичний для вінегрету інгредієнт – квасоля. В рамках цього рецепту ви можете використовувати як відварену, так і консервовану квасолю.
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 340 г;

  • морква - 180 г;

  • буряк - 210 г;

  • свіжі огірки - 260 г;

  • біла квасоля - 115 г;

  • жменя зелені цибулі і моркви.
  • Вінегрет зі свіжим огірком


    Приготування
    Спочатку займемося підготовчою роботою, яка полягає в замочуванні квасолі в холодній воді на всю ніч. На наступний ранок, квасолю слід поставити варитися до м'якості, а на окремій конфорці розмістимо варитися картоплю, буряк і моркву. Відварені овочі остудіть і подрібніть, після чого наріжте кубиками. Квасоля також охолодіть і змішайте з іншими складовими салату. Доповніть закуску великою кількістю дрібно нарізаної зелені, а після заправте вінегрет зі свіжим огірком невеликою кількістю легкого майонезу або рослинним маслом.