Вернуться назад Распечатать

Вінегрет зі свіжою капустою

Вінегрет зі свіжою капустою
Зараз ми розповімо вам, як зробити вінегрет зі свіжої капусти. Цей салат чудово урізноманітнює будь-який стіл і ваше повсякденне меню.

Рецепт вінегрету з капустою


Інгредієнти:

  • свіжа білокачанна капуста – 300 г;

  • морква – 2 шт.;

  • буряк – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • відварна квасоля – 05 ст.;

  • олія оливкова;

  • спеції;

  • лайм – 05 шт.


  • Приготування
    Овочі ретельно промиваємо і відварюємо в каструлі, наповненою холодною водою, до готовності. Не гаючи часу, тоненько шаткуємо білокачанну капусту, підсолюємо її і злегка розминаємо руками. Зварені овочі виймаємо з каструлі, остуджуємо, чистимо й нарізаємо середніми кубиками. Цибулину обробляємо і рубаємо півкільцями. Тепер зливаємо з капусти виділилася рідина і викладаємо її в глибоку миску. Після цього додаємо всі інші інгредієнти, перемішуємо, заправляємо рослинним маслом і збризкуємо соком лайма. Пробуємо страву на смак і при необхідності підсолюємо. Подаємо готовий вінегрет зі свіжою капустою до столу, посипаючи за бажанням рубаною зеленню.

    Класичний рецепт вінегрету з горохом і капустою


    Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;

  • буряк – 3 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • капуста свіжа – 300 г;

  • маринований зелений горошок – 200 г;

  • свіжий огірок – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне – 5 ст. ложок;

  • цукровий пісок – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • столовий оцет 9 % – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – за смаком;

  • яблуко кисле – за бажанням.


  • Приготування
    Отже, спочатку відварюємо в підсоленій воді всі овочі: картопля, морква і буряк. Чистимо цибулину, обполіскуємо і разом з капустою шаткуємо і розминаємо руками. Викладаємо все в миску, підсолюємо за смаком,
    Вінегрет зі свіжою капустою
    кидаємо трохи цукру і збризкуємо столовим оцтом. Зварені овочі чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Свіжий огірок промиваємо і натираємо на крупній тертці. Консервований горошок відкриваємо і обережно зливаємо всю рідину, використовуючи ситечко. Яблуко промиваємо, вирізаємо серцевину і рубаємо маленькими скибочками. Збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли і змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці. Заправляємо рослинною олією, перемішуємо і кидаємо за бажанням посічену свіжу зелень. Добре все перемішуємо, перекладаємо в салатник і подаємо вінегрет зі свіжою капустою і свіжим огірком до столу.