Вернуться назад Распечатать

Салат з копченою куркою і ананасами

Салат з копченою куркою і ананасами
Салат з копченою курочкою і ананасами є безпрограшним варіантом до будь-якого застілля. Легкість і соковитість ананаса в поєднанні з насиченістю і прекрасним яскравим смаком копченого курячого м'яса та іншими компонентами створюють дивовижні кулінарні шедеври.
Пропонуємо кілька рецептів салату з копченою куркою і ананасами, кожен з яких чудовий на смак і неодмінно гідний вашої уваги.

Салат з копченою куркою, ананасами і грибами шарами - рецепт


Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка – 350 г;

  • печериці – 350 г;

  • ананаси консервовані – 1 банка;

  • твердий сир – 210 г

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • майонез ;

  • рослинна рафінована олія;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку опрацюємо належним чином печериці і підготуємо грибний шар салату. Для цього їх ретельно промиваємо в холодній воді, нарізаємо пластинами або часточками і відправляємо разом з дрібно нарубаним цибулею на попередньо прогріту сковороду або сотейник з товстим дном, попередньо покривши дно посуду тонким шаром рослинного масла. Пасеруємо грибочки з цибулею до готовності і на закінчення присмачую їх за смаком сіллю і меленим чорним перцем. Даємо грибний масі охолонути. Разом з тим відварюємо круто яйця і позбавляє їх від шкаралупи.
    Далі займемося підготовкою інших компонентів салату. Копчену курячу грудку, позбавляємо при необхідності від кісточок і шкури і дрібно шаткуємо. Аналогічним чином подрібнюємо консервовані ананаси, а твердий сир і очищені яйця пропускаємо через велику або середню терку.
    Всі підготовлені компоненти, приступаємо до оформлення салату. На блюдо встановлюємо форму у вигляді кільця і викладаємо на дно грибну масу. Зверху покриваємо шаром копченої курки і щедро поливаємо майонезом. Далі йде черга ананасів і знову майонез. І на закінчення викладаємо шар натертого сиру. Визначаємо блюдо з салатом в прохолодне місце на два-три години, щоб компоненти страви встигли обмінятися смаками і просочитися майонезом.

    Смачний салат з копченою куркою, ананасами і консервованою кукурудзою


    Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка – 420 г;

  • консервовані ананаси – 220 г;

  • перець болгарський солодкий – 75 г;

  • консервована кукурудза – 175 г;

  • твердий сир – 175 г;

  • майонез – 180 г;

  • сушений перець чилі;

  • свіжа зелень на свій смак;

  • сіль.


  • Приготування
    Копчену курячу грудку нарізаємо кубиками гострим ножем або розбираємо вручну на волокна. Також шаткуємо консервовані ананаси і твердий сир. А солодкий болгарський перчик моєму, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжки і насіннєвий коробки і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Сушений перець чилі невеликого розміру дрібно подрібнюємо або перетираємо в ступці.
    У глибокій мисці з'єднуємо всі підготовлені компоненти, додаємо консервовану кукурудзу, попередньо злив розсіл, перець чилі (можна і без нього), за смаком сіль. Заправляємо блюдо майонезом, перемішуємо, перекладаємо в салатник, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.

    Салат з копченою куркою, ананасами і маринованими печерицями


    Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка – 420 г;

  • консервовані ананаси – 220 г;
  • Салат з копченою куркою і ананасами

  • мариновані печериці – 150 г;

  • твердий сир – 175 г;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо копченої курячої грудки і консервовані скибочки ананасів шаткуємо невеликими кубиками, а мариновані печериці, залежно від розміру, часточками або пластинами. Сир пропускаємо через крупну тертку або також подрібнюємо за допомогою ножа шматочками бажаної форми. Змішуємо всі підготовлені компоненти, заправляємо майонезом і даємо трохи просочитися.