Салат з копченою курочкою і ананасами є безпрограшним варіантом до будь-якого застілля. Легкість і соковитість ананаса в поєднанні з насиченістю і прекрасним яскравим смаком копченого курячого м'яса та іншими компонентами створюють дивовижні кулінарні шедеври.
Пропонуємо кілька рецептів салату з копченою куркою і ананасами, кожен з яких чудовий на смак і неодмінно гідний вашої уваги.
Салат з копченою куркою, ананасами і грибами шарами - рецепт
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 350 г; печериці – 350 г; ананаси консервовані – 1 банка; твердий сир – 210 г цибуля ріпчаста – 75 г; яйця – 3 шт.; майонез ; рослинна рафінована олія; мелений чорний перець; сіль. Приготування Спочатку опрацюємо належним чином печериці і підготуємо грибний шар салату. Для цього їх ретельно промиваємо в холодній воді, нарізаємо пластинами або часточками і відправляємо разом з дрібно нарубаним цибулею на попередньо прогріту сковороду або сотейник з товстим дном, попередньо покривши дно посуду тонким шаром рослинного масла. Пасеруємо грибочки з цибулею до готовності і на закінчення присмачую їх за смаком сіллю і меленим чорним перцем. Даємо грибний масі охолонути. Разом з тим відварюємо круто яйця і позбавляє їх від шкаралупи.
Далі займемося підготовкою інших компонентів салату. Копчену курячу грудку, позбавляємо при необхідності від кісточок і шкури і дрібно шаткуємо. Аналогічним чином подрібнюємо консервовані ананаси, а твердий сир і очищені яйця пропускаємо через велику або середню терку.
Всі підготовлені компоненти, приступаємо до оформлення салату. На блюдо встановлюємо форму у вигляді кільця і викладаємо на дно грибну масу. Зверху покриваємо шаром копченої курки і щедро поливаємо майонезом. Далі йде черга ананасів і знову майонез. І на закінчення викладаємо шар натертого сиру. Визначаємо блюдо з салатом в прохолодне місце на два-три години, щоб компоненти страви встигли обмінятися смаками і просочитися майонезом.
Смачний салат з копченою куркою, ананасами і консервованою кукурудзою
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 420 г; консервовані ананаси – 220 г; перець болгарський солодкий – 75 г; консервована кукурудза – 175 г; твердий сир – 175 г; майонез – 180 г; сушений перець чилі; свіжа зелень на свій смак; сіль. Приготування Копчену курячу грудку нарізаємо кубиками гострим ножем або розбираємо вручну на волокна. Також шаткуємо консервовані ананаси і твердий сир. А солодкий болгарський перчик моєму, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжки і насіннєвий коробки і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Сушений перець чилі невеликого розміру дрібно подрібнюємо або перетираємо в ступці.
У глибокій мисці з'єднуємо всі підготовлені компоненти, додаємо консервовану кукурудзу, попередньо злив розсіл, перець чилі (можна і без нього), за смаком сіль. Заправляємо блюдо майонезом, перемішуємо, перекладаємо в салатник, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Салат з копченою куркою, ананасами і маринованими печерицями
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 420 г; консервовані ананаси – 220 г; мариновані печериці – 150 г; твердий сир – 175 г; майонез – за смаком. Приготування М'ясо копченої курячої грудки і консервовані скибочки ананасів шаткуємо невеликими кубиками, а мариновані печериці, залежно від розміру, часточками або пластинами. Сир пропускаємо через крупну тертку або також подрібнюємо за допомогою ножа шматочками бажаної форми. Змішуємо всі підготовлені компоненти, заправляємо майонезом і даємо трохи просочитися.