Якщо ви любите поєднання буряка та чорносливу в салатах, то наша сьогоднішня тема спеціально для вас. Пропонуємо рецепти закусочних страв, які стануть прекрасним доповненням святкового столу або урізноманітнюють буденне меню. Замінивши звичайний майонез пісний, отримуємо пісний салат, а додавши в останньому рецепті відварне м'ясо, отримаємо більш насичену та оригінальну закуску.
Салат з буряка з чорносливом і часником
Інгредієнти: чорнослив без кісточок – 7-10 шт.; буряк столовий середнього розміру – 2 шт.; горіхи волоські – 50 г; часник – 1 зубчик; майонез ; сіль; свіжа зелень. Приготування Плоди буряків моєму, відварюємо до м'якості, даємо охолонути, і позбавляє від шкірки. Потім пропускаємо її через крупну тертку, додаємо попередньо вимитий, розпарений і нарізаний соломкою чорнослив, подрібнені в крихту волоські горіхи, очищений і пропущений через прес часник. Приправляємо страву за смаком сіллю, майонезом і перемішуємо. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Салат «Коханка» з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Інгредієнти: чорнослив без кісточок – 95 г; буряк столовий – 220 г; морква – 120 г; твердий сир (російський або голландський) – 220 г; горіхи волоські – 75 г; родзинки – 50 г; часник – 5-6 зубчиків або по смаку; майонез; цукровий пісок – щіпка; сіль; свіжа зелень. Приготування Буряк відварюємо у воді до готовності, даємо охолонути, а потім очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Родзинки і чорнослив гарненько промиваємо і заливаємо холодною водичкою в окремих мисочках приблизно на п'ятнадцять хвилин. Тим часом чистимо і пропускаємо через саму дрібну тертку моркву, приправляємо дрібкою цукрового піску і залишаємо на кілька хвилин. Також подрібнюємо волоські горіхи і пропускаємо через середню тертку сир.
Віджимаємо морквяну масу від надлишків виділився соку, змішуємо її з родзинками, попередньо злив з нього воду і обсушивши, і укладаємо на дно салатника. Промазуємо щедро шаром майонезу і викладаємо сирну стружку, не утрамбовувавши. Чистимо і видавлюємо часник, змішуємо з порцією майонезу і покриваємо отриманою сумішшю сир. Тепер з'єднуємо в окремій мисочці буряк, обсушенный і нарізаний соломкою або кубиками чорнослив і подрібнені горіхи, приправляємо до смаку сіллю, щедро майонезом, перемішуємо і розподіляємо останнім шаром. Даємо салату трохи просочитися, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат з буряка та чорносливу з плавленим сиром і куркою
Інгредієнти: філе курячої грудки або будь-яке інше нежирне м'ясо – 350 г; чорнослив без кісточок – 110 г; буряк столовий – 220 г; горіхи волоські – 85 м; плавлений сир – 180г; часник – 2-3 зубчики; перепелині яйця – 5-6 шт.; майонез; сіль; свіжа зелень. Приготування Відварюємо в різних ємностях до готовності куряче філе, буряк і перепелині яйця. М'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Буряк очищаємо і натираємо на тертці, а яйця
позбавляємо від шкаралупи і нарізаємо кружальцями. Також пропускаємо через тертці плавлений сир, подрібнюємо за допомогою блендера або в ступці волоські горіхи, а попередньо вимитий і запарений чорнослив шаткуємо кубиками або соломкою.
Далі укладаємо на дно салатника шар нарізаного м'яса, покриваємо його щедро майонезній сіткою, видавлюємо через прес попередньо очищений часник і рівномірно розподіляємо зверху. Потім йде шар натертого буряка, яйця і чорнослив. Кожен раз присмачую все майонезом. Зверху покриваємо всі сиром, притрушиваем горішками і визначаємо на пару годин у прохолодне місце. При подачі прикрашаємо салат свіжою зеленню.