Вернуться назад Распечатать

Салат «Берізка» з курячим філе і чорносливом

Салат «Берізка» з курячим філе і чорносливом
Бажаєте приготувати до святкового столу що-небудь незвичайне і оригінальне? Тоді скористайтеся нашими рецептами і зробіть неймовірно смачний і приголомшливо красивий салат «Берізка» з курячим філе і чорносливом.

Салат «Берізка» з курячим філе, чорносливом і волоським горіхом


Інгредієнти:

  • куряче філе – 375 г;

  • в'ялений чорнослив без кісточок – 120 г;

  • свіжі печериці – 240 г;

  • огірки свіжі – 180 г;

  • волоські горіхи очищені – 65 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • майонез – 250-275 г;

  • рослинна рафінована олія – 25 мл;

  • сіль;

  • свіжа зелень петрушки, кропу, пір'я зеленої цибулі.


  • Приготування
    Першим ділом філе курячої грудки відварюємо в підсоленій воді протягом тридцяти хвилин, потім виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо кубиками або соломкою.
    Тим часом чистимо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, пасеруємо його на рослинному маслі до прозорості і додаємо попередньо промиті і дрібно нарубані грибочки. Витримуємо ємність на вогні до готовності вмісту, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вимиті огірки і заздалегідь запарений і обсушенный чорнослив подрібнюємо кубиками або соломкою, а яйця відварюємо, витягаємо жовтки і пропускаємо через тертку, помістивши з білками в різні миски.
    Тепер приступаємо до оформлення салату. На дно салатника укладаємо шар чорносливу, потім грибочки з цибулею і шар курячого філе. Далі яєчний білок і слідом огірочки. Кожен рівень промазуємо майонезом щедро. У завершенні притрушиваем салат зверху сумішшю жовтка і товчених волоських горіхів і прикрашаємо у вигляді берізки. Стовбур можна оформити з майонезу і вирізаних смужок з чорносливу, крону уявити гілочками петрушки, а за допомогою пір'я зеленого лука імітувати травичку.

    Салат «Берізка» з чорносливом, куркою і маринованою цибулею - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 450 г;

  • в'ялений чорнослив без кісточок – 160 г;

  • свіжі печериці – 220 г;

  • огірки свіжі – 200 р;

  • волоські горіхи очищені – 65 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • білий салатний цибуля – 75 г;

  • твердий сир – 125 г;

  • майонез – 250-275 г;

  • сметана – 35 г;

  • рослинна рафінована олія – 25 мл;

  • сіль;

  • цукровий пісок;

  • лимонний сік;

  • свіжа зелень петрушки, кропу.


  • Приготування
    Першим ділом замаринуем цибулю. Для цього чистимо салатну білу цибулину, шаткуємо її півкільцями, збризкуємо лимонним соком, приправляємо до смаку сіллю, цукровим піском, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для маринування.
    Тим часом нарізаємо невеликими кубиками або брусочками філе курячої грудки, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо і викладаємо в попередньо розігріту сковороду в один шар і підрум'янюємо, помішуючи, до готовності приблизно протягом п'яти хвилин виймаємо на серветку або паперовий рушник.
    У тому ж маслі підрум'янюємо дрібно нарубану цибулину і грибочки і витримуємо на середньому вогні до готовності. За дві хвилини до кінця смаження додаємо сметану і перемішуємо.
    Далі відварюємо до повної готовності, очищаємо і натираємо на терці яйця, окремо білки і жовтки, а також промиваємо, при необхідності запарюємо ненадовго і нарізаємо соломкою чорнослив. Також твердий сир пропускаємо
    Салат «Берізка» з курячим філе і чорносливом
    через середню тертку, а огірочки чистимо і нарізаємо тонкою соломкою.
    На дно блюда укладаємо шар подрібненого чорносливу, присмачую його майонезом і розподіляємо зверху грибну піджарку. Потім черга курячого філе і маринованої цибулі і знову майонез. Далі викладаємо огірки, яєчні білки і знову майонез. У завершенні покриваємо салатик сумішшю натертого сиру і жовтків і декоруємо у вигляді берізки. Для цього майонезом малюємо стовбур, з чорносливу вирізаємо чорні тонкі смужки і укладаємо впоперек, імітуючи березову кору. Гілочками петрушки формуємо крону, а кропом травичку. Даємо салату трохи промаринуватися і можемо подавати.