Салат з копченою ковбасою – універсальне блюдо, яке різноманітить ваш повсякденний стіл і додасть йому ошатний вигляд. Він виходить неймовірно смачною, ситною з пікантною копченої ноткою. Пропонуємо вам кілька перевірених рецептів приготування салатів з копченою ковбасою.
Салат з копченою ковбасою і картоплею
Інгредієнти: картопля – 2 шт.; консервований перець – 150 г; морква – 1 шт.; заморожений зелений горошок – 100 г; копчена ковбаса – 100 г; сметана – 50 мл; яєчний жовток – 1 шт.; сік лимона– 2 ст. ложки; спеції; зелену цибулю. Приготування Свіжі овочі миємо, чистимо, відварюємо до м'якості і нарізаємо кубиками. Консервований перець і ковбаску ріжемо соломкою. Заморожений горошок варимо в злегка солоній воді і з'єднуємо всі інгредієнти в мисці. Заправляємо салат сметаною, збитою з жовтком, додаємо сік лимона і посипаємо спеціями і рубаним зеленим луком.
Салат «Соломка» з огірком і копченою ковбасою
Інгредієнти: кукурудза солодка консервована – 1 банка; копчена ковбаса – 300 г; яйце – 4 шт.; майонез пісний – для заправки; огірок свіжий – 2 шт. Приготування Отже, для початку кладемо в холодну воду яйця, ставимо миску на вогонь і варимо до готовності. Потім охолоджуємо, чистимо їх від шкаралупи і ріжемо тоненькою соломкою. Точно також шаткуємо ковбаску і свіжий огірок. З консервованої кукурудзи обережно зливаємо рідину, а ядерця відкидаємо на друшляк. Викладаємо все в красивий салатник, заправляємо блюдо майонезом і подаємо на стіл!
Рецепт салату з капустою і копченою ковбасою
Інгредієнти: білокачанна капуста – 05 вилка; свіжі помідори – 5 шт.; копчена ковбаска – 100 г; цибулина – 1 шт.; сир твердий – 200 г; спеції. Для заправки: олія оливкова – 50 мл; часник – 3 зубчики; соєвий соус 30 мл Приготування Як зробити салат з копченою ковбасою і капустою? Для початку давайте приготуємо заправку: наливаємо в ємність трохи оливкового масла, додаємо дрібку приправ, часник, попередньо подрібнений, і добре перемішуємо. Потім вливаємо трохи соєвого соусу і залишаємо суміш настоюватися на деякий час. З білокачанної капусти акуратно вирізаємо качан, дрібно шаткуємо листя соломкою, перекладаємо в глибоку тару, солимо і ретельно розминаємо руками. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і додаємо до капусти. Помідори подрібнюємо і відправляємо в салатницю. Ковбасу очищаємо від шкірки, розрізаємо дрібною соломкою, а сир крупно шаткуємо або тремо на тертці. Все змішуємо, посипаємо рубаною зеленню, заправляємо соусом і гарненько перемішуємо. Даємо салату постояти хвилин 15 а потім викладаємо по тарілочках і відправляємо на стіл.
Простий салат з копченою ковбасою і кукурудзою
Інгредієнти: ковбаса копчена – 400 г; кукурудза консервована – 300 г; зелений консервований горошок – 100 г; морква – 3 шт.; кріп – 1 пучок; майонез для заправки; спеції. Приготування Морква добре промиваємо під проточною водою, витираємо рушником, чистимо і подрібнюємо крупно на терочке, додаємо дрібну сіль і відставляємо в сторону на декілька хвилин. Ковбасу звільняємо від плівки і нарізаємо невеликими скибочками. Зелень кропу, петрушки і цибулі промиваємо під теплою водою, струшуємо і шаткуємо ножем. Зливаємо з кукурудзи рідина, а самі зернятка добре промиваємо під водою. Всі отримані інгредієнти розкладаємо в глибоку миску, кидаємо трохи зеленого горошку, додаємо майонез і добре все перемішуємо. Потім наполягаємо салат 15 хвилин в холодильнику і, прикрасивши цілісним листям петрушки, подаємо на стіл.