Біле куряче м'ясо відомо не тільки своєю низькою калорійністю, але і нейтральним смаком, який здатний скласти компанію інгредієнтів з більш яскравою палітрою. Подібні поєднання виграшні в закусках, особливо в салатах, про яких і піде мова в цьому матеріалі.
Салат з курки з ананасами і кукурудзою
Інгредієнти: куряче філе - 185 г; кільця ананаса - 2 шт.; манго - 55 г; кукурудза консервована - 45 г; солодкий перець - 70 г; головка салату латук; домашній майонез . Приготування В рамках даного рецепту куряче філе можна приготувати двома способами: відварити або обсмажити на грилі. Поки готова птах охолоджується, є час зайнятися іншими складовими страви. Наріжте кільця ананаса кубиками, аналогічним чином поступите і з м'якоттю манго, а також з солодким перцем. Вимиті листя латуку обсушіть і нарвете руками прямо в сервірувальну тарілку. На зеленій подушці розкладіть всі підготовлені інгредієнти, а зверху розкладіть шматочки курятини. Полийте салат з курячою грудкою і кукурудзою домашнім майонезом і подавайте до столу.
Салат з куркою, грибами і кукурудзою
Інгредієнти: відварна курятина - 210 г; консервована квасоля - 55 г; консервована кукурудза - 45 г; жменя зелені петрушки; сік лайма - 15 мл; печериці - 170 г; грецький йогурт - за смаком. Приготування Розділіть відварну курятину на волокна і викладіть в салатник. Слідом відправте консервовану кукурудзу і квасолю, попередньо злив з бобових зайву рідину. Печериці наріжте пластинами і обсмажте на сухому грилі. Покладіть шматочки грибів до решти інгредієнтів, слідом відправте жменю петрушки і заправте салат цитрусовим соком в поєднанні з грецьким йогуртом.
Салат з куркою, кукурудзою та сухариками
Інгредієнти: Для салату:
головка листового салату; копчене куряче філе - 440 г; авокадо - 1 шт.; м'який сир - 55 г; томати - 320 г; консервована кукурудза - 90 г; фініки (без кісточки) - 10-12 шт.; сухарі - 1 ст. Для заправки:
діжонська гірчиця - 25 мл; лимонний сік - 45 мл; бальзамічний оцет - 10 мл; тростинний цукор - 5 г; часник - 2 зубчики; сушений базилік і орегано - по щіпці; оливкова олія - 185 мл Приготування Помідори наріжте кубиками, а фініки розділіть на шматочки довільного розміру. Змішайте підготовлені інгредієнти з розібраної на волокна курячою грудкою, додайте скибочки авокадо, трохи м'якого сиру і кукурудзи. Збийте всі інгредієнти для заправки разом і полийте їм салат. Посипте блюдо сухариками перед сервіруванням.