Салат з паличками сурімі – класична холодна закуска, яка давно полюбилася багатьом і з року в рік з'являється в нашому меню на свята і за буденними трапезами. Урізноманітнити класичний рецепт беремося ситним доповненням – відварним рисом, завдяки якому улюблений салат стане ще смачніше.
Салат з рисом, крабовими паличками, кукурудзою і огірком
Для приготування бажано вибирати свіжі огірки, а рис ретельно промивати, щоб він залишався розсипчастим у складі закуски.
Інгредієнти: палички крабові - 245 г; жменя рису; яйця не великі - 3 шт.; свіжий огірок - 75 г; зерна кукурудзи (консервованої) - 135 г; майонез для заправки. Приготування Промийте рисові зерна для того, щоб вимити з них зайвий крохмаль. Промитий рис залийте водою і поставте варитися до повної готовності стежачи за тим, щоб зерна не розварювалися в кашу і зберігали свою форму. Поки рис на плиті, поставте варитися курячі яйця. Наріжте крабові палички і очищені від шкірки огірки кубиками. Змішайте підготовлені інгредієнти з остиглими рисовими зернами, додайте нарізані яйця і кукурудзу. Заправте салат з огірком і рисом майонезом і ретельно перемішайте, щоб покрити соусом всі складові.
Салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцями і рисом
Базовий набір продуктів зі списку нижче може бути доповнений на ваш розсуд. Так крабів можуть скласти чудову компанію кільця відварених кальмарів або хвости креветок.
Інгредієнти: крабове м'ясо - 680 г; яйця - 7 шт.; цибуля ріпчаста - 35 г; майонез - 165 мл; тертий хрін - 1/2 ч. ложки; жменя рису; консервована кукурудза , горошок - по 190 р. Приготування Поставте курячі яйця зваритися круто, а самі відваріть і охолодіть рисові зерна. Подрібніть цибулю і швидко обшпарте його, щоб видалити зайву гіркоту. Змішайте цибулю з рисом, порізаною крабовим м'ясом і яйцями, додайте в салат консервовану кукурудзу та горошок. Добре перемішавши блюдо, заправте салат з рисом, крабовими паличками і кукурудзою соусом на основі суміші майонезу і тертого хрону.