У сезон можна закрити кілька баночок молодої кукурудзи, щоб в холоди додавати її в улюблені салати. Деякі ідеї рецептів салатів з консервованою кукурудзою ми представимо в цьому матеріалі.
Салат з куркою і кукурудзою
Інгредієнти: курятина (біле м'ясо) - 270 г; консервована квасоля - 55 г; консервована кукурудза - 55 г; пучок кінзи; грецький йогурт - 65 мл; сік лайма - 15 мл Приготування Розмістивши куряче філе в каструлі з водою, поставте посуд на вогонь і варіть курятину, чекаючи її повної готовності. Готове м'ясо остудіть і розберіть, після, викладіть в салатник і змішайте з консервованими бобовими – кукурудзою та квасолею. Подрібнити кінзу і додайте її в блюдо. Заправте салат грецьким йогуртом змішаним з соком лайма перед самою подачею.
Салат з кукурудзою і ковбасою
Інгредієнти: листя салату латук - 185 г; молода капуста - 210 г; квашена капуста - 280 м; консервована кукурудза - 85 м; твердий сир - 145 г; ковбаса - 320 г; томати черрі - 5-7 шт.; жменя житніх грінок; майонез. Приготування Розберіть салатні листя, ретельно промийте і обсушіть їх, а потім тонко наріжте разом з молодою капустою. З'єднайте листя разом, додайте квашену капусту, кукурудзу і перемішайте складові салату з кубиками твердого сиру і ковбаси. Додайте в закуску четвертинки помідорів і грінки, після чого полийте салат майонезній заправкою.
Салат з кальмарами і кукурудзою
Інгредієнти: кальмари - 340 г; хвости креветок - 260 г; консервована кукурудза - 160 г; консервована квасоля - 360 г; фіолетовий цибулю - 45 г; авокадо - 1 шт.; сік 2 лаймів; зелень кінзи - за смаком; оливкова олія - 65 мл; часник - 1 зубок; мед - 5 мл Приготування Очистивши морепродукти, приготуйте їх будь кращим методом, наприклад, відваріть або обсмажте на грилі. Поки дари моря доходять до готовності, наріжте фіолетовий цибулю тонкими кільцями, авокадо – кубиками, подрібніть зелень кінзи і приготуйте просту заправку з оливкової олії, лаймового соку, пропущеного через прес часнику і меду. Змішайте бобові з підготовленими інгредієнтами і заправте салат. Поверх блюда викладіть ще гарячі хвости креветок і кільця кальмарів.
Салат з консервованою кукурудзою – рецепт
Інгредієнти: Для салату:
консервована кукурудза - 230 г; цукіні - 145 г; томати черрі - 130 г; насіння соняшнику - за смаком. Для заправки:
жменя зелені петрушки; оливкова олія - 35 мл; гострий перець чилі - за смаком; яблучний оцет - 35 мл; мед - 5 мл Приготування Цукіні наріжте максимально тонкими і довгими стрічками. Змішайте стрічки в салатнику з половинками томатів черрі і зернами консервованої кукурудзи. У блендер покласти всі інгредієнти для заправки і збийте їх разом. Заправивши салат, ретельно перемішайте його і посипте очищеними насінням соняшника.
Салат з тунцем і кукурудзою
Інгредієнти: консервований тунець - 290 г; фіолетовий цибулю - 35 г; консервована квасоля - 210 г; консервована кукурудза - 140 г; відварений рис - 1 1/2 ст.; жменя зелені петрушки; оливкова олія - 45 мл; лимонний сік - 35 мл Приготування Розберіть м'якоть тунця на шматочки і змішайте її в салатнику з відварним рисом, бобовими та зеленню. Додайте в блюдо тонкі півкільця фіолетового цибулі і знову перемішайте вміст салатника. Заправити готовий салат можна абсолютно будь-яким соусом до смаку, але ми пропонуємо використовувати з цією метою просту суміш з масла і цитрусового соку. Дрібку солі, трохи свіжомеленого перцю, і можна приступати до дегустації!