Є чимала кількість страв «на швидку руку» або «з того, що є під рукою», але насправді краще заздалегідь продумати меню і запастися необхідними інгредієнтами для приготування улюблених страв. І все ж, якщо нічого особливого в холодильнику немає, хороша господиня обов'язково напише з наявного смачний салатик, якщо на порозі раптом виникли гості. Розповімо, як приготувати салат з шинкою і кукурудзою (шинку в принципі можна замінити вареною ковбасою), ну а кукурудза в наш час – взагалі не проблема.
Листковий салат з шинкою, і кукурудзою, і сиром
Інгредієнти: кукурудза – 100 г; шинка – 70 г; «Російський» сир – 50 г; яйце перепелине – 4 шт.; цибуля - порей – 1 стебло; ананаси консервовані – 3/4 кружечки. Приготування Варимо перепелині яйця круто, знімаємо шкаралупу. Шинку нарізаємо дрібними кубиками. Відокремлюємо зелену частину цибулі порею. Білу частину ріжемо кільцями і маринуємо в лимонному соці, зелену частину просто дрібно нарізаємо. Збираємо салат, укладаючи в салатницю шарами: маринована цибулька, кукурудза, шинка, ананас дрібно нарізаний, дрібно нашатковані або терті яйця, зелена частина цибулі, тертий сир. Салат готується без солі, так як в продуктах її достатньо.
Легкий салат з шинкою, і кукурудзою, і огірком
Інгредієнти: капуста пекінська – 1/4 невеликого качана; грунтові огірки – 4 шт.; кукурудза морожена – 150 г; шинка – 250-300 г; сметана – 150 г; перець свіжозмелену чорний – 1 щіпка; часник – 1 зубчик; петрушка – 5-6 гілочок. Приготування Промиваємо, обсушуємо капусту, петрушку, огірки. Капусту шаткуємо тонкою соломкою, огірки ріжемо довільно, найкраще – як на літній салат: на 4 частини, а потім – тонкими скибочками. Подрібнюємо шинку короткою соломкою або крупними кубиками. Салатник натираємо розрізаної часточкою часнику, викладаємо капусту, кукурудзу, шинку, огірки, перчимо, заправляємо сметаною. Перемішуємо салат і прикрашаємо петрушкою.
Ситний салат з сухариками, шинкою і кукурудзою
Інгредієнти: томати (можна черрі) – 120 г; рукола – 2 жмені; кукурудза – 150 г; солодкий червоний перець – 1 шт.; шинка – 200 г; хліб житній – 3 скибочки; оливкова Extra Virgin масло – 2 ст. ложки; гірчиця їдальня (готова) – 1 ч. ложка. Приготування Моєму овочі та зелень. Нарізаємо перець, помідори, шинку кубиками однакового розміру. Хліб теж ріжемо кубиками і підсушуємо на деку. Змішуємо оливкове масло з гірчицею. Викладаємо В салатник кукурудзу, овочі, шинку, зелень і сухарі. Заправляємо сумішшю масла з гірчицею і відразу подаємо, поки сухарики не намокли.
Також ситним виходить салат з шинкою, рисом і кукурудзою. До поєднанню кукурудза і шинка можна сміливо додавати зелений горошок, квасоля (консервовану), інші компоненти. За бажанням можна доповнити смак салату болгарським перцем і помідорами, зеленню і маринованою цибулею. Просто включайте фантазію і сміливіше експериментуйте.