Вернуться назад Распечатать

Салат з консервованої скумбрії

Салат з консервованої скумбрії
Салат з консервованої скумбрії – справжня знахідка для багатьох господинь. Готується він швидко, а виходить дуже ошатним, смачним і ситним.

Салат з консервованої скумбрії з яйцем


Інгредієнти:

  • консервована скумбрія – 1 банка;

  • рис – 1 ст.;

  • яйце – 4 шт.;

  • болгарський червоний перець – 1 шт.;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • часник сушений – щіпка;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо воду, підсолюємо її, кип'ятимо, всипаємо акуратно рис і варимо до готовності. Тим часом відкриваємо консервовану скумбрію, викладаємо все в миску і розминаємо рибу виделкою. Готовий рис висипаємо в тарілку і залишаємо остигати. Солодкий перчик розрізаємо, очищаємо від насіння і рубаємо кубиками. У миску до риби кладемо рис, заправляємо майонезом, додаємо спеції і червоний перець. Яйця відварюємо, чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в салат з консервованої скумбрії з рисом. Гарненько перемішуємо його і прикрашаємо свіжою зеленню.

    Салат з скумбрії в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • консервована скумбрія в томатному соусі – 1 банка;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • яйце варене – 3 шт.;

  • спеції;

  • майонез;

  • горошок консервований – 200 р.


  • Приготування
    Скумбрію викладаємо в миску і розминаємо виделкою. Цибулину і моркву чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на олії. Потім викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо рибу, потім розподіляємо обсмажені овочі і посипаємо зверху консервованим зеленим горошком. Прикрашаємо салат тертими яйцями і подаємо до столу.

    Салат «Мімоза» зі скумбрією


    Інгредієнти:

  • консервована скумбрія – 250 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • сир – 130 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • майонез;

  • сіль морська.


  • Приготування
    Рибу викладаємо в миску і подрібнюємо виделкою. Картоплю і моркву миємо й відварюємо в шкірці, підсолюємо воду.
    Салат з консервованої скумбрії
    Окремо в ковшичке варимо круто курячі яйця, а потім їх остуджуємо і чистимо. Цибулину обробляємо, дрібненько шаткуємо ножем і заливаємо окропом на 5 хвилин, щоб вийшла вся гіркота. Тепер беремо широку тарілку викладаємо рівним шаром скумбрію і посипаємо її цибулею. Далі натираємо на маленькій тертці очищений картопля, промазуємо майонезом і розподіляємо моркву. Точно також подрібнюємо яєчний білок і викладаємо його на поверхні овочів. Знову змащуємо тонким шаром майонезу і присипаємо салат тертим сиром. Прибираємо його в холодильник, а перед подачею, прикрашаємо подрібненим жовтком і петрушкою.