Салат з консервованої скумбрії – справжня знахідка для багатьох господинь. Готується він швидко, а виходить дуже ошатним, смачним і ситним.
Салат з консервованої скумбрії з яйцем
Інгредієнти: консервована скумбрія – 1 банка; рис – 1 ст.; яйце – 4 шт.; болгарський червоний перець – 1 шт.; майонез – 3 ст. ложки; спеції; часник сушений – щіпка; свіжа зелень. Приготування У каструльку наливаємо воду, підсолюємо її, кип'ятимо, всипаємо акуратно рис і варимо до готовності. Тим часом відкриваємо консервовану скумбрію, викладаємо все в миску і розминаємо рибу виделкою. Готовий рис висипаємо в тарілку і залишаємо остигати. Солодкий перчик розрізаємо, очищаємо від насіння і рубаємо кубиками. У миску до риби кладемо рис, заправляємо майонезом, додаємо спеції і червоний перець. Яйця відварюємо, чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в салат з консервованої скумбрії з рисом. Гарненько перемішуємо його і прикрашаємо свіжою зеленню.
Салат з скумбрії в томатному соусі
Інгредієнти: консервована скумбрія в томатному соусі – 1 банка; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; яйце варене – 3 шт.; спеції; майонез; горошок консервований – 200 р. Приготування Скумбрію викладаємо в миску і розминаємо виделкою. Цибулину і моркву чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на олії. Потім викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо рибу, потім розподіляємо обсмажені овочі і посипаємо зверху консервованим зеленим горошком. Прикрашаємо салат тертими яйцями і подаємо до столу.
Салат «Мімоза» зі скумбрією
Інгредієнти: консервована скумбрія – 250 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 2 шт.; сир – 130 г; яйце – 3 шт.; майонез; сіль морська. Приготування Рибу викладаємо в миску і подрібнюємо виделкою. Картоплю і моркву миємо й відварюємо в шкірці, підсолюємо воду.
Окремо в ковшичке варимо круто курячі яйця, а потім їх остуджуємо і чистимо. Цибулину обробляємо, дрібненько шаткуємо ножем і заливаємо окропом на 5 хвилин, щоб вийшла вся гіркота. Тепер беремо широку тарілку викладаємо рівним шаром скумбрію і посипаємо її цибулею. Далі натираємо на маленькій тертці очищений картопля, промазуємо майонезом і розподіляємо моркву. Точно також подрібнюємо яєчний білок і викладаємо його на поверхні овочів. Знову змащуємо тонким шаром майонезу і присипаємо салат тертим сиром. Прибираємо його в холодильник, а перед подачею, прикрашаємо подрібненим жовтком і петрушкою.