Відомо, що в багатьох сім'ях придумують свої модифікації відомих рецептів, замінюючи продукти або додаючи інгредієнти. Наприклад, можна згадати салат з кукурудзою і крабовими паличками, рецепт цієї страви можна урізноманітнити, здається, майже до нескінченності, додаючи ті чи інші інгредієнти. Традиційно в салат входять крабові палички, кукурудза, яйця, а от огірок, цибулю, рис і багато іншого додають за бажанням.
Класика завжди в моді Але почнемо з традиційного варіанту: розповімо, як приготувати салат з крабовими паличками і кукурудзою класичний. У цьому рецепті інгредієнтів мінімум, він досить легкий, а тому користується такою популярністю.
Інгредієнти: яйце – 4 шт.; майонез «Оливковий» – 1 упаковка (130-150 г); кукурудза консервована – 1 баночка; палички крабові або крабове м'ясо – 350-400 г; сіль – 1 щіпка; мелений перець запашний і чорний – 1 щіпка. Приготування Яйця можна відварити заздалегідь – якщо їх після варіння перемістити в холодну воду і почекати приблизно півгодини, буде значно простіше очистити шкаралупу. Відомий всім продукт – крабові палички потрібно взяти з упаковки і розморозити. При виборі продукту зверніть увагу на те, що шари повинні бути щільно згорнуті і прилягати без зазорів, а червоно-оранжевий колір повинен бути не дуже яскравим. Очищені палички і яйця нарізаємо кубиками однакового розміру, пересипаємо в салатницю. Відкриваємо банку з кукурудзою і зливаємо рідину. Втім, якщо хочете, щоб ваше блюдо вийшло посочнее, можете долити пару ложок цього розсолу. Посоліть, поперчіть, заправте салат майонезом, перемішайте і зачекайте деякий час (не довше кількох годин). Салат смачніше, коли трохи настоїться.
Легкий салат Дуже приємне, легке і корисне блюдо сподобається тим, хто контролює вагу і намагається не перевантажувати організм калорійною їжею – салат, в який входять капуста, кукурудза, крабові палички і багато зелені. І, зауважте, ніякого майонезу.
Інгредієнти: пекінська капуста – 200 г; кукурудза заморожена – 1 склянка; крабове м'ясо – 2 упаковки; черешкова селера – 1 стебло; петрушка, кінза, базилік – 1 пучок; сіль – 1 щіпка; сік лимона – 4 ст. ложки; олія Extra Virgin оливкова – 30 мл Приготування Кукурудзу опускаємо в окріп і чекаємо близько 5 хвилин, після чого відкидаємо на сито і даємо охолонути. Селера миємо й ріжемо невеликими шматочками, пекінську капусту шаткуємо тонкою соломкою, короткою, зручною для їжі. Дрібно ріжемо вимиту зелень, а ось крабове м'ясо ріжемо досить крупно. З'єднуємо всі в салатниці, поливаємо сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Перемішуємо й подаємо. Можна додати в такий салат томати-черрі, нарізаний кубиками болгарський перець, за бажанням – перепелині яйця.
Ситним вийде салат з квасолі , крабових паличок і кукурудзи. Можна використовувати зварену будинку квасоля, а можна взяти консервовану – залежить від фантазії.