Вернуться назад Распечатать

Салат з стеблової селери з огірком

Салат з стеблової селери з огірком
Пропонуємо вам рецепт хрусткого, легкого, свіжого і дуже соковитого салатику з селери стеблової з огірком, який підійде до будь-якого гарніру. Розглянемо декілька його варіантів.

Салат з курки з селерою і огірком


Інгредієнти:

  • селера – один стебло;

  • огірок – 1 шт;

  • волоські рубані горіхи - 30 г;

  • сметана - 100 г;

  • куряче відварне філе - 200 г;

  • сіль;

  • чорний (білий) мелений перець;

  • зелень ;

  • свіжі печериці (можна замінити консервованими) – 200 р.


  • Приготування
    Стебла селери дрібно пошинкувати. Огірок і відварне філе порізати тонкою соломкою. Свіжі печериці нарізати невеликими шматочками і підсмажити на розігрітій сковорідці. З'єднати всі складові, поперчити, присолити. Заправити салат сметаною і прикрасити свіжою соковитою зеленню.

    Салат з селерою, огірком і помідором


    Інгредієнти:

  • середній селера – 1 шт;

  • помідор – 1-2 шт;

  • огірок – 1 шт;

  • листя свіжого салату;

  • олія оливкова;

  • перець мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Подрібнюємо огірок, помідор, листя салату невеликими шматочками. Дрібненько ріжемо селера. У мисочці перемішуємо всі складові. Потім, додавши сіль і перець, поливаємо все оливковою або соняшниковою олією, ретельно перемішуємо.

    Салат із селери з яблуком і огірком


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1/4 частина;

  • болгарський перець – 1 шт;

  • морква велика – 1 шт;

  • огірок свіжий – 1 шт;

  • помідор червоний – 1-2 шт;

  • яблуко велике зелене – 1 шт;

  • стебло селери;

  • олія оливкова (можна соняшникова) - 2-3 ст. ложки;

  • сіль, цукор;

  • спеції (перець мелений чорний, паприка).


  • Приготування
    Салат з стеблової селери з огірком

    Спочатку миємо всі овочі і фрукти. Далі подрібнюємо ножем капусту, а потім моркву, на терочке для приготування моркви по-корейськи. Якщо така терка відсутня, використовуємо звичайну. Далі, маленькими кубиками ріжемо болгарський перець. Огірок нарізаємо соломкою, а часточками помідор. Подрібнюємо, попередньо очистивши від шкірки і серцевини, велике зелене яблуко, а також підготовлений (очищений) заздалегідь селера. Складові салату з'єднуємо і перемішуємо. Додаємо оливкову олію, трохи лимонного соку, солимо, посипаємо чорним меленим запашним перцем і щіпкою цукру. Все змішуємо. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і подаємо в красивій салатниці до столу.