Пропонуємо вам рецепт хрусткого, легкого, свіжого і дуже соковитого салатику з селери стеблової з огірком, який підійде до будь-якого гарніру. Розглянемо декілька його варіантів.
Салат з курки з селерою і огірком
Інгредієнти: селера – один стебло; огірок – 1 шт; волоські рубані горіхи - 30 г; сметана - 100 г; куряче відварне філе - 200 г; сіль; чорний (білий) мелений перець; зелень ; свіжі печериці (можна замінити консервованими) – 200 р. Приготування Стебла селери дрібно пошинкувати. Огірок і відварне філе порізати тонкою соломкою. Свіжі печериці нарізати невеликими шматочками і підсмажити на розігрітій сковорідці. З'єднати всі складові, поперчити, присолити. Заправити салат сметаною і прикрасити свіжою соковитою зеленню.
Салат з селерою, огірком і помідором
Інгредієнти: середній селера – 1 шт; помідор – 1-2 шт; огірок – 1 шт; листя свіжого салату; олія оливкова; перець мелений; сіль. Приготування Подрібнюємо огірок, помідор, листя салату невеликими шматочками. Дрібненько ріжемо селера. У мисочці перемішуємо всі складові. Потім, додавши сіль і перець, поливаємо все оливковою або соняшниковою олією, ретельно перемішуємо.
Салат із селери з яблуком і огірком
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1/4 частина; болгарський перець – 1 шт; морква велика – 1 шт; огірок свіжий – 1 шт; помідор червоний – 1-2 шт; яблуко велике зелене – 1 шт; стебло селери; олія оливкова (можна соняшникова) - 2-3 ст. ложки; сіль, цукор; спеції (перець мелений чорний, паприка). Приготування Спочатку миємо всі овочі і фрукти. Далі подрібнюємо ножем капусту, а потім моркву, на терочке для приготування моркви по-корейськи. Якщо така терка відсутня, використовуємо звичайну. Далі, маленькими кубиками ріжемо болгарський перець. Огірок нарізаємо соломкою, а часточками помідор. Подрібнюємо, попередньо очистивши від шкірки і серцевини, велике зелене яблуко, а також підготовлений (очищений) заздалегідь селера. Складові салату з'єднуємо і перемішуємо. Додаємо оливкову олію, трохи лимонного соку, солимо, посипаємо чорним меленим запашним перцем і щіпкою цукру. Все змішуємо. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і подаємо в красивій салатниці до столу.