Салат «Соснова шишка» - зимовий оригінальний салат, зроблений у формі красивою шишечки. Якщо ви хочете вразити гостей і прикрасити стіл чимось ефектним, то вам допоможе саме цей рецепт. Це блюдо створить прекрасний новорічний настрій і стане справжнім хітом свята. А ось як приготувати салат «Соснова шишка», ми вам зараз розповімо.
Рецепт салату «Соснова шишка»
Інгредієнти: картопля – 4 шт.; курка копчена – 200 г; цибулина – 1 шт.; консервований зелений горошок – 200 г; яйце – 3 шт.; сир плавлений – 200 г; горіхи: мигдаль – жменя; соснові гілочки, зелений лук – для прикраси. Приготування Отже, для приготування салату, спочатку необхідно підготувати всі продукти. Яйця і картоплю відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Копчену курку нарізаємо кубиками, а цибулю шаткуємо півкільцями і ошпарюємо окропом. Плавлений сирок натираємо на тертці, а горішки дрібно рубаємо і змішуємо з сиром. Тепер починаємо викладати салат шарами, промазуючи кожен майонезом. На дно блюда кладемо рівномірно картопля, посипаємо подрібненою куркою, кидаємо цибулю, висипаємо зелений горошок, терті яйця і рівномірно промазуємо все сиром з горіхами. Викладаючи шари, надаємо салату форму соснової шишки і прикрашаємо зверху мигдалем і зеленню.
Новорічний салат «Соснова шишка»
Інгредієнти: картопля – 300 г; куряче копчене філе – 300 г; цибулина – 1 шт.; кукурудза консервована-250 г; яйце – 6 шт.; плавлений сир – 200 г; горіхи – 50 г; мигдаль – 200 г; майонез для заправки. Приготування Картоплю відварюємо, чистимо і натираємо на тертці. Копчене філе дрібно рубаємо, а цибулю шаткуємо кубиками, ошпарюємо окропом, а потім обсушуємо. З консервованої кукурудзи зливаємо акуратненько рідина. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо на тертці, а плавлений сир натираємо на крупній тертці і змішуємо з рубаними горіхами. Тепер викладаємо наш салат шарами: картопля – курочка – цибулька – кукурудза – яйця і сир з горіхами. Кожен шар промазуємо трохи майонезом і надаємо страви форму соснової шишки, прикрашаючи зверху цілим мигдалем і розмариновой гілочкою.
Смачний салат «Соснова шишка»
Інгредієнти: подкопченое куряче філе – 150 г; варене куряче яйце – 3 шт.; картопля варена – 2 шт.; вершковий сир – 200 г; цибулина – 05 шт.; маринований огірок – 3 шт.; майонез – за смаком; мигдаль – 100 г; розмарин – для прикраси. Приготування Відварену картоплю і яйця остуджуємо, очищаємо і натираємо окремо на крупній тертці. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і на 20 хвилин заливаємо оцтом. Курку нарізаємо кубиками, а сир і огірки натираємо на крупній тертці. Мигдальний горіх промиваємо, просушуємо рушником і злегка обсмажуємо на сковороді. Зелень обполіскуємо й обсушуємо. Тепер починаємо викладати салат шарами: спочатку картоплю, маринована цибуля, курка, потім яйця, сир і зверху горіхи з зеленню.
Салат «Соснова шишка»
Інгредієнти: сир вершковий 300 г; шинка – 200 г; кедрові горіхи – 50 г; кріп свіжий – для прикраси; майонез – за смаком; часник, спеції – за смаком; мигдаль для прикраси. Приготування Шинку рубаємо дрібними кубиками. Вершковий сир збиваємо блендером з подрібненим кропом, очищеним часником і майонезом. Додаємо кубики шинки, кедрові горішки, солимо масу за смаком і добре перемішуємо ложкою. Ставимо салат на 20 хвилин у холодильник. Цим часом підсушуємо в духовці мигдаль. Охолоджений салат перекладаємо на блюдо, надаємо йому форму шишки, прикрашаємо мигдальними горішками і гілочкою кропу.