Солоні огірки роблять страви, до складу яких вони входять, більш пікантними і смачними. Нижче вас чекають рецепти приготування салатів з солоними огірками.
Картопляний салат з солоними огірками
Інгредієнти: картопля відварена в мундирі» - 5 шт.; ріпчаста цибуля – 100 г; гриби мариновані – 150 г; огірки солоні – 400 г; мелений чорний перець – щіпка; нерафінована соняшникова олія – 50 мл; петрушка – 1 пучок. Приготування Картопля, солоні огірки, цибуля та гриби нарізаємо кубиками. Додаємо подрібнену зелень петрушки. З'єднуємо всі інгредієнти, приправляємо салатик чорним меленим перцем, рослинною олією і перемішуємо!
Печінковий салат з солоними огірками
Інгредієнти: печінка – 600 г; цибуля – 120 г; морква – 450 г; огірки солоні – 350 г; помідори черрі – 5 шт.; яйця курячі – 2-3 шт.; легкий солодкий майонез – 150 г; сіль. Приготування Чистимо печінку від плівок, моєму, кладемо в каструлю і варимо до готовності. Після цього печінка остуджуємо і шаткуємо тонкою соломкою. Моркву відварюємо, очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи. Варені яйця рубаємо дрібненькими кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками. Якщо хочеться прибрати його гіркуватий присмак, обдаємо його окропом. Солоні огірочки ріжемо кружальцями, а один з них залишаємо цілим – він потрібен для прикраси. З'єднуємо морква, печінка, цибуля і яйця, кладемо майонез, солимо і перемішуємо. Зверху салат з печінкою і солоними огірками прикрашаємо зверху порізаними навпіл помідорами черрі, кружальцями огірка і «ниточками» моркви.
Салат «Шахтарський» з солоними огірками
Інгредієнти: яловичина – 04 кг; солоні огірки – 300 г; цибуля – 200 г; морква – 250 г; часник – 2 зубчики; майонез – 30 г; сіль. Приготування Яловичину нарізаємо тоненькою соломкою. Найлегше це зробити, якщо м'ясо трохи подморожено. Моркву теж ріжемо соломкою, а цибулю – півкільцями. Обсмажуємо яловичину в мінімальній кількості олії на сковороді з тефлоновим покриттям. Готове м'ясо покласти в друшляк, щоб стекли залишки олії. Точно так само готуємо цибулю і моркву окремо трохи обсмажуємо, а потім – в друшляк. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо огірки, нарізані під стати решти інгредієнтів соломкою, подрібнений часник і майонез. Гарненько перемішуємо і все, можна подавати салат до столу! Ну а краще поставити його в холодильник – салатик стане смачнішим!
Салат листковий з солоними огірками
Інгредієнти: буряк – 200 г; солоні огірки – 450 г; морква – 200 г; картопля – 150 г; сир твердий – 120 г; курячі яйця – 1-2 шт.; сметана 15%-ной жирності – 150 г; майонез – 240 г; зелена цибуля – 30 р. Приготування Овочі (картопля, морква і буряк) відварюємо прямо в шкірці, а потім остуджуємо і подрібнюємо за допомогою великої терки. Солоні огірки, твердий сир і яйце, відварене круто, подрібнюємо таким же чином. У майонез додаємо сметану. Якщо потрібно, підсолюємо і перемішуємо. Інгредієнти викладаємо шарами: картопля, моркву, солоні огірочки, буряк, твердий сир і яйця. Всі шари промазуємо підготовленим соусом. Верх простого, але смачного салату з солоними огірками посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
Смачний салат з солоними огірками
Інгредієнти: копчена курка – 200 г; цибуля – 100 г; свіжі печериці – 200 г; солоні огірки – 280 м; майонез; зелень петрушки; рослинне масло. Приготування Печериці ріжемо невеликими шматочками, а цибулю – півкільцями. Обсмажуємо обидва продукту разом до готовності. Копчену курку і солоні огірки нарізаємо кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо. Прикрашаємо салат листочками петрушки і полукружками солоних огірків.