Салат з беконом і авокадо трохи більш легкий, ніж здається після прочитання його назви. Авокадо становлять лише корисні жири, єдино псує картину холестерин бекону, але й той тут представлений в міру (якщо це поняття взагалі може перебувати в одному реченні слово «холестерин»). Доповнюємо картину свіжими овочами, салатом, може бути сирому, і на ділі отримуємо смачне і досить легке блюдо.
Салат «Цезар» з беконом і авокадо – рецепт
Інгредієнти: курячі яйця - 3 шт.; бекон - 6 смужок; латук - 1 головка; авокадо - 120 г; томати черрі - 100 г; пармезан - 50 г; чіабатта; червоний цибуля - 40 г; майонез - 50 г; сік 1 лимона; часниковий зубчик; молоко - 20 мл Приготування Курні яйця, попередньо відварені круто, чистимо і розрізаємо на четвертинки. Бекон можна обсмажити на сковороді до хрускоту, а можна розкласти на покритому пергаментом деку і тримати в духовці близько 6 хвилин. З чіабатти також можна зробити грінки на сковороді або в духовці.
Поки бекон і грінки смажаться, готуємо інші інгредієнти салату. Головку розбираємо на листя латуку, крупно рвемо руками і з'єднуємо з половинками черрі, а також тонкими кільцями цибулі. Поверх розкладаємо крихту з бекону, грінки і тонкі скибочки Пармезану, нарізані з допомогою слайсера або овочечистки.
Заправляти наш салат можна простим соусом, що представляє собою суміш з майонезу, сік лайма, розтертого в пасту зубчики часнику і молока.
Простий салат з беконом і авокадо
Інгредієнти: паста - 320 г; бекон - 5 скибочок; авокадо - 250 г; майонез - 80 г; лимонний сік - 30 мл; цедра 1 лимона; листя чебрецю; оливкова олія - 60 мл Приготування Почнемо з приготування простого соусу на основі майонезу, лимонного соку, лимонної цедри і листя чебрецю. Поступово, не перестаючи збивати соус віночком, починаємо вливати олію. Додавання солі і перцю залишається на ваш розсуд.
Відварюємо пасту, дотримуючись вказівок в інструкції, і охолодити її. Смужки бекону викладаємо на пергамент і обсмажуємо в духовій шафі протягом 8 хвилин. Альтернативою запікання в духовці може стати проста смаження на сковороді. Коли бекон не стане хрустким і золотистим, змішуємо його з пастою, попередньо розламавши на більш дрібні шматочки. Додаємо в салат м'якоть авокадо, соус і перемішуємо. Салат з беконом, авокадо і макаронами подаємо охолодженим.