Вернуться назад Распечатать

Пісний салат з грибами

Пісний салат з грибами
Якщо вас не можна віднести до числа шанувальників продуктів тваринного походження, то, напевно, кількість пісних рецептів у вашій колекції вже давно перевалило за кілька десятків (а то й сотень). Поповнити ваше зібрання візьмемося і ми, на цей раз пісним салатом з грибами.

Пісний салат з грибами і спаржею – рецепт


Інгредієнти:

  • пучок молодої спаржі;

  • печериці - 85 м;

  • паста місо - 15 г;

  • рисовий оцет - 25 мл;

  • мед - 5 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • вода - 15 мл;

  • волоські горіхи - 30 р.


  • Приготування
    За допомогою ножа-економки наріжте молоді пагони спаржі тонкими довгими стрічками. Якщо основа втечі занадто утолщено, то зріжте його, інакше жувати готовий салат буде непросто. Тепер візьміть печериці і руками очистіть їх від тонкої зовнішньої шкірки. Саме чистка, а не миття грибів вважається вірним способом позбавлення їх від зайвих забруднень, оскільки структура м'якоті гриба дуже нагадує губку і легко вбирає в себе вологу. Очистивши гриби прямо сирими також дрібно шаткуємо їх. Не бійтеся є сирі печериці, це смачно і абсолютно безпечно. Змішавши всі базові інгредієнти разом, посипаємо їх волоськими горіхами і приступаємо до приготування салатної заправки. Змішуємо місо з оцтом, медом, маслом і водою до отримання гладкої емульсії. Поливаємо заправкою салат і ретельно все перемішуємо.

    Пісний салат з маринованими грибами


    Салати з вже готовими маринованими грибами можуть мати досить різким кислим смаком і містять в собі мало корисних речовин, а тому для нижченаведеного рецепта ми будемо маринувати гриби власноручно за експрес-методом.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 60 мл;

  • білий винний оцет - 34 мл;

  • діжонська гірчиця - 11 г;

  • сушений орегано - 2 г;

  • печериці - 160 г;

  • томати черрі - 195 г;

  • пучок свіжої петрушки.


  • Приготування
    Якщо оливки не були очищені від кісточок, то очистіть їх самостійно, а потім наріжте. Змішайте масло з оцтом і гірчицею, додайте сіль і орегано, після чого збийте заправку віночком. Отриманим соусом заливаємо нарізані тонкими скибочками гриби і залишаємо їх у прохолоді на 15 хвилин. Через відведений час в салат можна додати томати, оливки і зелень. Тепер необхідно дати насититися маринадом і інших інгредієнтів, для цього салат залиште на пару годин у холодильнику, а потім перемішайте і пробуйте.

    Пісний салат з квасолею грибами


    Інгредієнти:
    Для заправки:

  • часник - 2 головки;

  • білий винний оцет - 60 мл;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • тахін - 18 г;

  • вода - 15 мл;

  • мед - 3 г;

  • оливкова олія - 60 мл


  • Для салату:

  • дикий рис - 1 ст.;

  • вода - 520 мл;

  • стручкова квасоля - 115 г;

  • печериці - 180 г;

  • зелений горошок - 80 г;

  • редис - 4 шт.


  • Приготування
    Приготування салату починаємо з заправки, для неї попередньо розігріваємо духовку до 200°С і кладемо в нього обгорнуті фольгою головки часнику. Чекаємо, поки зубчики стануть м'якими, після чого даємо часнику охолонути.
    Рис промиваємо й варимо до повної готовності. Ближче до фіналу приготування приправляємо злак за смаком. Гриби швидко обсмажуємо разом з квасолею і горошком. Змішуємо з теплим рисом і відставляємо в сторону.
    Продовжуємо займатися заправкою, змішавши запечені часникові зубчики з оцтом, соком лимона, тахін, водою, медом і сіллю з перцем. Поливаємо соусом салат і змішуємо його з тонкими скибочками свіжого редиски.

    Пісний грибний салат з капустою


    Інгредієнти:

  • гриби - 300 г;

  • сік лимона - 60 мл;

  • соєвий соус - 17 мл;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл;
  • Пісний салат з грибами

  • червонокачанна капуста - 150 г;

  • яблучний оцет - 30 мл;

  • йогурт - 120 мл;

  • зелень базиліка.


  • Приготування
    Тонко шаткуємо листя червонокачанної капусти і очищені печериці. Гриби поливаємо маринадом на основі лимонного соку, соєвого соусу, олії і пропущеного через прес часнику. Додаємо до грибів капусту, поливаємо все оцтом і приправляємо цукром. Через 2 години заправляємо мариновану капусту і гриби йогуртом і подаємо до столу.