Якщо вас не можна віднести до числа шанувальників продуктів тваринного походження, то, напевно, кількість пісних рецептів у вашій колекції вже давно перевалило за кілька десятків (а то й сотень). Поповнити ваше зібрання візьмемося і ми, на цей раз пісним салатом з грибами.
Пісний салат з грибами і спаржею – рецепт
Інгредієнти: пучок молодої спаржі; печериці - 85 м; паста місо - 15 г; рисовий оцет - 25 мл; мед - 5 мл; оливкова олія - 15 мл; вода - 15 мл; волоські горіхи - 30 р. Приготування За допомогою ножа-економки наріжте молоді пагони спаржі тонкими довгими стрічками. Якщо основа втечі занадто утолщено, то зріжте його, інакше жувати готовий салат буде непросто. Тепер візьміть печериці і руками очистіть їх від тонкої зовнішньої шкірки. Саме чистка, а не миття грибів вважається вірним способом позбавлення їх від зайвих забруднень, оскільки структура м'якоті гриба дуже нагадує губку і легко вбирає в себе вологу. Очистивши гриби прямо сирими також дрібно шаткуємо їх. Не бійтеся є сирі печериці, це смачно і абсолютно безпечно. Змішавши всі базові інгредієнти разом, посипаємо їх волоськими горіхами і приступаємо до приготування салатної заправки. Змішуємо місо з оцтом, медом, маслом і водою до отримання гладкої емульсії. Поливаємо заправкою салат і ретельно все перемішуємо.
Пісний салат з маринованими грибами
Салати з вже готовими маринованими грибами можуть мати досить різким кислим смаком і містять в собі мало корисних речовин, а тому для нижченаведеного рецепта ми будемо маринувати гриби власноручно за експрес-методом.
Інгредієнти: оливкова олія - 60 мл; білий винний оцет - 34 мл; діжонська гірчиця - 11 г; сушений орегано - 2 г; печериці - 160 г; томати черрі - 195 г; пучок свіжої петрушки. Приготування Якщо оливки не були очищені від кісточок, то очистіть їх самостійно, а потім наріжте. Змішайте масло з оцтом і гірчицею, додайте сіль і орегано, після чого збийте заправку віночком. Отриманим соусом заливаємо нарізані тонкими скибочками гриби і залишаємо їх у прохолоді на 15 хвилин. Через відведений час в салат можна додати томати, оливки і зелень. Тепер необхідно дати насититися маринадом і інших інгредієнтів, для цього салат залиште на пару годин у холодильнику, а потім перемішайте і пробуйте.
Пісний салат з квасолею грибами
Інгредієнти: Для заправки:
часник - 2 головки; білий винний оцет - 60 мл; лимонний сік - 15 мл; тахін - 18 г; вода - 15 мл; мед - 3 г; оливкова олія - 60 мл Для салату:
дикий рис - 1 ст.; вода - 520 мл; стручкова квасоля - 115 г; печериці - 180 г; зелений горошок - 80 г; редис - 4 шт. Приготування Приготування салату починаємо з заправки, для неї попередньо розігріваємо духовку до 200°С і кладемо в нього обгорнуті фольгою головки часнику. Чекаємо, поки зубчики стануть м'якими, після чого даємо часнику охолонути.
Рис промиваємо й варимо до повної готовності. Ближче до фіналу приготування приправляємо злак за смаком. Гриби швидко обсмажуємо разом з квасолею і горошком. Змішуємо з теплим рисом і відставляємо в сторону.
Продовжуємо займатися заправкою, змішавши запечені часникові зубчики з оцтом, соком лимона, тахін, водою, медом і сіллю з перцем. Поливаємо соусом салат і змішуємо його з тонкими скибочками свіжого редиски.
Пісний грибний салат з капустою
Інгредієнти: гриби - 300 г; сік лимона - 60 мл; соєвий соус - 17 мл; часникові зубчики - 2 шт.; оливкова олія - 45 мл; червонокачанна капуста - 150 г; яблучний оцет - 30 мл; йогурт - 120 мл; зелень базиліка. Приготування Тонко шаткуємо листя червонокачанної капусти і очищені печериці. Гриби поливаємо маринадом на основі лимонного соку, соєвого соусу, олії і пропущеного через прес часнику. Додаємо до грибів капусту, поливаємо все оцтом і приправляємо цукром. Через 2 години заправляємо мариновану капусту і гриби йогуртом і подаємо до столу.