Гриби і курка чудово між собою поєднуються. І цей вдалий тандем використовують в багатьох стравах. Як приготувати цікаві салати з грибами і куркою, читайте нижче.
Курячий салат з грибами
Інгредієнти: філе куряче – 270 г; варені яйця 2-3 шт.; гриби гливи – 200 г; цибуля – 180 г; пір'я цибулі зеленої – 25 г; сметана 15%-ной жирності – 100 г; сіль; листя салату – 5 шт.; петрушка – 25 г; фундук для прикраси. Приготування Окремо гриби гливи і куряче філе відварюємо. Після цього нарізаємо інгредієнти соломкою і злегка обсмажуємо. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і також пасеруємо. Яйця чистимо і ріжемо соломкою. Змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо подрібнену зелень петрушки, сметану, сіль за смаком і перемішуємо. Глибокий посуд вистилаємо листочками зеленого салату, зверху викладаємо наш грибний салат з куркою. Прикрашаємо його подрібненим зеленою цибулею і фундуком.
Грибний салат з куркою – рецепт
Інгредієнти: мариновані шампіньйони – 1 баночка; куряче філе – 230 г; морква – 150 г; майонез салатний – 100 г; перець, сіль; зелень. Приготування Куряче філе варимо, потім охолоджуємо і розбираємо на волокна. Морква також варимо, а потім ріжемо невеликими кубиками. Мариновані гриби нарізаємо пластинками. Змішуємо всі інгредієнти. За смаком солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень, майонез і перемішуємо.
Листковий Салат курячий з грибами
Інгредієнти: куряче філе – 430 г; огірочки мариновані – 3 шт.; печериці – 300 г; відварна морква – 250 г; кукурудза консервована – 450 г; варені круто яйця – 6 шт.; майонез – 200 г; часник – 2 зубчики; спеції, сіль, зелень; олія рослинна. Приготування Печериці ріжемо великими брусочками і обсмажуємо, підсолюємо їх по смаку. Варимо куряче філе. Мариновані огірочки подрібнюємо кубиками. Майонез викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник і нарізану зелень. Інгредієнти викладаємо шарами в такій послідовності: курка, морква, гриби, яйця, нарізані кубиками, мариновані огірки і кукурудза. Усі шари, крім верхнього змащуємо соусом.
Салат з грибами, помідорами і курячою грудкою
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; печериці свіжі – 280 м; помідори – 300 г; болгарський перець – 1 шт.; гірчиця, майонез, сік лимона – за смаком; листя салату. Приготування Печериці миємо, ріжемо шматочками і обсмажуємо. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо і дрібно ріжемо. На листя салату по центру викладаємо філе, по колу розміщуємо печериці, в центр на курку поміщаємо болгарський перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками. Помідори ріжемо часточками і розкладаємо по колу. Змішуємо майонез, гірчицю і сік лимона – пропорції довільні, за смаком. Поливаємо салат отриманої заправкою і подаємо до столу.
Рецепт курячого салату з грибами, зеленню і помідорами
Інгредієнти: печериці – 200 г; салатний мікс – 80 г; рукола – 100 г; помідори черрі – 300 г; цибулю зелений – 100 р; олія оливкова – 60 мл; сырокопченое куряче філе – 250 г; оцет бальзамічний – 10 мл; сіль, перець. Приготування Салатний мікс і рукколу рвемо на шматочки, помідори черрі ріжемо навпіл, подрібнюємо зелений лук, а гриби ріжемо навпіл, якщо вони дрібні. Якщо ж печериці попалися великі, то краще їх поділити на 4 частини. Сырокопченое куряче філе нарізаємо соломкою. Гриби обсмажуємо на оливковій олії (10 мл буде достатньо) на сильному вогні. Подрібнений зелений лук збризкуємо бальзамічним оцтом, солимо, перчимо і додаємо оливкову олію. Тепер на блюдо спочатку викладаємо зелень, потім гриби з помідорами і куряче філе. Поливаємо зверху оливковою олією з цибулею.