Цей салат готується на основі курячого філе і обсмажених грибів. Таке поєднання надає салату ніжний смак. Салат «Соняшник» викладається шарами у формі квітки і завжди порадує домочадців красивим оформленням. Нижче розповімо вам, як приготувати цей красивий салат.
Салат «Соняшник» - рецепт з кукурудзою
Інгредієнти: філе куряче – 350 г; кукурудза консервована – 400 г; мариновані гриби – 200 г; яйця – 3 шт.; морква – 2 шт.; цибуля порей – 1 шт.; маслини – 15 шт.; чіпси – 1 пака; майонез – 7 ст. ложок; рослинне масло – 3 ст. ложки; сіль; перець. Приготування Філе нарізаємо, обсмажуємо і подрібнюємо. Варену моркву натираємо на тертку. Варені яйця, цибуля порей і мариновані печериці нарізаємо. На велике блюдо викладаємо наш салат шарами, кожен шар промазуємо майонезом. Шари йдуть по порядку курка, морква, гриби, яйця, цибулю зверху консервована кукурудза. Тепер формуємо соняшник, викладаємо розрізані вздовж маслини (імітація насіння), нижній шар встромляємо чіпси у вигляді пелюсток.
Салат «Соняшник» з кукурудзою і грибами
Інгредієнти: грудка куряча – 250 г; печериці свіжі – 200 г; цибуля – 1 шт.; яйця – 3 шт.; кукурудза – 200 г; маслини для прикраси; морква – 2 шт.; майонез; чіпси; сіль. Приготування Заздалегідь відварюємо м'ясо, моркву і яйця. Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо на сковороді з нарізаними пластинками печерицями. Даємо всім продуктам охолонути. Салат викладаємо блюдо, кожен шар промазуємо майонезом. Першим шаром йде дрібно нарізана курка, обсмажені гриби з цибулею, зверху викладаємо моркву і терті яйця. Завершальний шар салату консервована кукурудза. Красиво обкладаємо салат чіпсами, з маслин робимо насіння для соняшника.
Салат «Соняшник» з кукурудзою і крабовими паличками
Інгредієнти: цибуля – 1 шт.; консервована кукурудза – 1 банка; яйця – 3 шт.; морква – 200 г; чіпси – 1 пачка; майонез; рослинна олія – 30 мл; крабові палички – 250 р. Приготування Цибулю і моркву чистимо. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Яйця відварюємо в круту, очищаємо шкаралупу і нарізаємо кубиками. Крабові палички нарізаємо або натираємо на крупній тертці. після того як продукти готові, викладаємо їх шарами. Першим шаром візьмемо половину смаженої цибулі і моркви, потім половину подрібнених яєць, викладаємо на блюдо і змащуємо майонезом. Третім шаром викладаємо крабові палички. Потім знову викладаємо яйця і останнім шаром кладемо залишився цибулю і моркву, зверху змащуємо майонезом і рясно посипаємо кукурудзою. По краях тарілку, прикрашаємо чіпсами у вигляді соняшника.