Вміння готувати смачні салати зробить ваш стіл ошатним і барвистим, адже такі страви не тільки смачні, але і досить яскраві. Також, кожній господині, потрібно вміти готувати легкі і смачні салатики на швидку руку, адже гості можуть прийти без попередження і застати вас зненацька.
Смачний салат з кальмарами
Інгредієнти: кальмари в олії – 150 г; листовий салат – 2 шт.; помідори черрі – 10 шт.; перець червоний болгарський – 1 шт.; синя цибулина – 05 шт.; зелень петрушки – 05 пучка; спеції. Для соусу:
лимон – 05 шт.; олія оливкова – 50 мл; спеції. Приготування Для приготування легкого і швидкого салату, кальмари віджимаємо від масла і нарізаємо невеликими шматочками. Овочі промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Помідори черрі шаткуємо навпіл, а свіжі салатні листочки рвемо руками на довільні шматочки. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо тоненькими півкільцями. Цибулину чистимо і теж рубаємо кільцями. Тепер беремо невелику мисочку і готуємо в ній соус для салату: змішати лимонний сік з оливковою олією і спеціями. Всі підготовлені інгредієнти з'єднуємо в салатнику, перемішуємо, заправляємо соусом, перемішуємо і викладаємо на порційні тарілочки.
Легкий салат з курячою грудкою
Інгредієнти: філе курячої грудки – 300 г; апельсин – 1 шт.; огірок – 1 шт.; китайська капуста – 100 г; масло вершкове -1 ст. ложка. Для маринаду:
оцет винний – 2 ст. ложки; олія оливкова – 100 мл; гірчиця гостра – 1 ч. ложка; апельсиновий сік – 50 мл; спеції. Приготування Філе нарізаємо скибочками, обсипаємо спеціями і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, до готовності. Китайську капусту тоненько шаткуємо гострим ножем, а свіжий огірок промиваємо і подрібнюємо скибочками. Апельсин очистити, обробляємо на шматочки, знімаємо з них пленочки і з декількох часточок віджимаємо сік. М'якоть інших нарізаємо шматочками. Для приготування маринаду апельсиновий сік перемішуємо з гострою гірчицею, винним оцтом, олією та спеціями. Всі інгредієнти з'єднуємо в пиалке, перемішуємо і виливаємо ароматною заправкою.
Швидкий легкий і смачний салат з куркою
Інгредієнти: стебло селери – 4 шт.; куряча грудка – 1 шт.; огірок солоний – 4 шт.; цибулина червона – 05 шт.; йогурт або майонез для заправки. Приготування Грудку відварюємо до повної готовності, а потім остуджуємо і ріжемо шматочками. Солоні огірки подрібнюємо скибочками, а селеру дрібно шаткуємо. Цибулю чистимо і розрізаємо півкільцями. Всі інгредієнти викладаємо в миску, заправляємо нежирним йогуртом і гарненько перемішуємо. Ось і все, смачний легкий і недорогий салатик готовий!
Смачний салат з креветок
Інгредієнти: креветки – 350 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; сир твердий – 100 г; консервований ананас – 200 г; сік лимонний – 2 ч. ложки; сметана 15 % – 2 ч. ложки; салатні листя – 4 шт.; спеції. Приготування Креветки відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Потім додаємо до них сметану, спеції і перемішуємо. З ананасів обережно зливаємо сироп, нарізаємо їх шматочками і з'єднуємо з креветками. Сир беремо твердий і натираємо його на маленькій тертці. Листя салату обполіскуємо і підсушуємо рушником. Тепер викладаємо листя на тарілку, зверху розподіляємо креветки з ананасом і поливаємо все олією. Збризкуємо готовий салат лимонним соком і посипаємо тертим сиром.
Смачний і легкий салат з креветками
Інгредієнти: креветки – 200 г; помідори черрі – 13 шт.; салатні листя – 200 г; перепелині яйця – 10 шт.; сир твердий – 50 г; олія оливкова – 50 мл Приготування Відварюємо яйця і креветки окремо і очищаємо. Подрібнюємо сир на маленькій тертці, а яйця і помідори розрізаємо на половинки. Салатні листочки рвемо руками на шматочки і викладаємо на них підготовлені інгредієнти. Збризкуємо всі маслом, солимо за смаком і посипаємо сиром.