Вернуться назад Распечатать

Легкий і смачний салат

Легкий і смачний салат
Вміння готувати смачні салати зробить ваш стіл ошатним і барвистим, адже такі страви не тільки смачні, але і досить яскраві. Також, кожній господині, потрібно вміти готувати легкі і смачні салатики на швидку руку, адже гості можуть прийти без попередження і застати вас зненацька.

Смачний салат з кальмарами


Інгредієнти:

  • кальмари в олії – 150 г;

  • листовий салат – 2 шт.;

  • помідори черрі – 10 шт.;

  • перець червоний болгарський – 1 шт.;

  • синя цибулина – 05 шт.;

  • зелень петрушки – 05 пучка;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • лимон – 05 шт.;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування легкого і швидкого салату, кальмари віджимаємо від масла і нарізаємо невеликими шматочками. Овочі промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику. Помідори черрі шаткуємо навпіл, а свіжі салатні листочки рвемо руками на довільні шматочки. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо тоненькими півкільцями. Цибулину чистимо і теж рубаємо кільцями. Тепер беремо невелику мисочку і готуємо в ній соус для салату: змішати лимонний сік з оливковою олією і спеціями. Всі підготовлені інгредієнти з'єднуємо в салатнику, перемішуємо, заправляємо соусом, перемішуємо і викладаємо на порційні тарілочки.

    Легкий салат з курячою грудкою


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 300 г;

  • апельсин – 1 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • китайська капуста – 100 г;

  • масло вершкове -1 ст. ложка.


  • Для маринаду:

  • оцет винний – 2 ст. ложки;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • гірчиця гостра – 1 ч. ложка;

  • апельсиновий сік – 50 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе нарізаємо скибочками, обсипаємо спеціями і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, до готовності. Китайську капусту тоненько шаткуємо гострим ножем, а свіжий огірок промиваємо і подрібнюємо скибочками. Апельсин очистити, обробляємо на шматочки, знімаємо з них пленочки і з декількох часточок віджимаємо сік. М'якоть інших нарізаємо шматочками. Для приготування маринаду апельсиновий сік перемішуємо з гострою гірчицею, винним оцтом, олією та спеціями. Всі інгредієнти з'єднуємо в пиалке, перемішуємо і виливаємо ароматною заправкою.

    Швидкий легкий і смачний салат з куркою


    Інгредієнти:

  • стебло селери – 4 шт.;

  • куряча грудка – 1 шт.;

  • огірок солоний – 4 шт.;

  • цибулина червона – 05 шт.;

  • йогурт або майонез для заправки.


  • Приготування
    Грудку відварюємо до повної готовності, а потім остуджуємо і ріжемо шматочками. Солоні огірки подрібнюємо скибочками, а селеру дрібно шаткуємо. Цибулю чистимо і розрізаємо півкільцями. Всі інгредієнти викладаємо в миску, заправляємо нежирним йогуртом і гарненько перемішуємо. Ось і все, смачний легкий і недорогий салатик готовий!

    Смачний салат з креветок


    Інгредієнти:

  • креветки – 350 г;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сир твердий – 100 г;

  • консервований ананас – 200 г;

  • сік лимонний – 2 ч. ложки;

  • сметана 15 % – 2 ч. ложки;

  • салатні листя – 4 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Креветки відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Потім додаємо до них сметану, спеції і перемішуємо. З ананасів обережно зливаємо сироп, нарізаємо їх шматочками і з'єднуємо з креветками. Сир беремо твердий і натираємо його на маленькій тертці. Листя салату обполіскуємо і підсушуємо рушником. Тепер викладаємо листя на тарілку, зверху розподіляємо креветки з ананасом і поливаємо все олією. Збризкуємо готовий салат лимонним соком і посипаємо тертим сиром.

    Смачний і легкий салат з креветками


    Інгредієнти:

  • креветки – 200 г;

  • помідори черрі – 13 шт.;
  • Легкий і смачний салат

  • салатні листя – 200 г;

  • перепелині яйця – 10 шт.;

  • сир твердий – 50 г;

  • олія оливкова – 50 мл


  • Приготування
    Відварюємо яйця і креветки окремо і очищаємо. Подрібнюємо сир на маленькій тертці, а яйця і помідори розрізаємо на половинки. Салатні листочки рвемо руками на шматочки і викладаємо на них підготовлені інгредієнти. Збризкуємо всі маслом, солимо за смаком і посипаємо сиром.