Салат із селери і курячої грудки – не тільки смачне і ошатне блюдо, але і до того ж дуже корисний. Приготувавши його, ви отримаєте максимум користі для свого організму і мінімальну кількість калорій – все, що потрібно сучасній господині.
Салат з селери і курячої грудки
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; стебло селери – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; волоські горіхи – 05 склянки; порошок каррі – 3 ст. ложки; майонез – 100 мл; сметана – 100 мл Приготування Куряче філе промиваємо, викладаємо в сковороду, заливаємо водою і доводимо до закипання. Потім накриваємо кришкою, зменшуємо полум'я до мінімального рівня і тушкуємо м'ясо 20 хвилин до готовності, періодично перевертаючи. Не гаючи часу, готуємо овочі: цибулю очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками, а селера подрібнюємо ножем. Яблуко обробляємо від насіння і нарізаємо кубиками, а готове куряче філе остуджуємо і розбираємо на волокна. Після цього викладаємо його в миску, присипаємо каррі, кладемо майонез і сметану. Ретельно перемішуємо і ставимо на 15 хвилин у холодильник. Далі кладемо яблуко, цибулю і селеру і кидаємо волоські горіхи або мигдаль. Добре все розмішуємо, заправляємо салат майонезом за необхідності і подаємо до столу, переклавши на салатні листя.
Салат з куркою, свіжими грибами і селерою
Інгредієнти: куряче філе – 600 г; корінь селери – 240 г; свіжі печериці – 160 г; мариновані огірки – 80 г; майонез – 8 ст. ложок; гірчиця – 2. ложки; редис – 8 шт.; рукола – 2 пучка; салатні листя – 100 г; спеції; масло рослинне – 3 ст. ложки. Приготування Печериці обробляємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо невеликими скибочками. Філе курчати відварюємо до готовності, охолодити і подрібнюємо на волокна. Селера очищаємо і рубаємо скибочками. Тепер обсмажуємо гриби на рослинній маслечко хвилинки 3 до готовності. Цим часом шаткуємо шматочками мариновані огірки і очищаємо редис. Гірчицю з'єднуємо з майонезом. Далі змішуємо всі інгредієнти, крім салатних листя руколи. Заправляємо салат соусом, перемішуємо, викладаємо на тарілку, застелену зеленню.
Салат з копченою куркою і селерою
Інгредієнти: корінь селери – 1 шт.; волоські горіхи – 100 г; червона цибулина – 1 шт.; копчена куряча грудка – 200 г; листя селери. Для заправки:
натуральний йогурт – 250 мл; зерниста гірчиця – 2 ст. ложки; соус теріякі – 2 ст. ложки. Приготування Для приготування салату з куркою, корінь селери очищаємо і нарізаємо дуже тоненькою соломкою. Волоські горіхи крупно рубаємо ножем, а червоний лук обробляємо і шаткуємо півкільцями. Копчене куряче філе розрізаємо впоперек волокон тонкими скибочками. Зелень селери крупно обполіскуємо і просто нарываем руками. Всі інгредієнти для заправки з'єднуємо в невеликій мисці і злегка збиваємо. Викладаємо в миску горіхи, селера, куряче м'ясо, цибулю, заправляємо соусом і ретельно перемішуємо.
Салат з селерою, куркою та ананасом
Інгредієнти: консервований ананас – 1 банка; куряче філе – 500 г; майонез – 2 ст. ложки; стебло селери – 4 шт. Приготування Для приготування салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. З консервованого ананаса обережно зливаємо сік і нарізаємо кружечки на 6 частин. Куряче філе відварюємо до готовності, охолодити і шаткуємо кубиками. Стебла селери гарненько промиваємо, обсушуємо і рубаємо ножем. Тепер з'єднуємо в мисці ананаси, куряче м'ясо і селеру, додаємо майонез і перемішуємо. Готовий салат з куркою і селерою охолоджуємо і подаємо до столу.