Як ми вже знаємо, морепродукти досить широко використовуються у приготуванні найрізноманітніших салатів. Їх достатньо просто готувати і результат завжди вражає. Сьогодні ми запропонуємо вам кілька рецептів приготування легкого і надзвичайно смачного салату з креветками і крабовими паличками.
Салат «Царський» з креветками, кальмарами і крабовими паличками
Інгредієнти: креветки очищені – 350 г; кальмари – 350 г; крабові палички – 260 г; червона ікра – 120 г; яйця – 4 шт.; майонез – 150 г; гілочки кропу – 3 шт.; сіль – за смаком; салатні листя – 6 шт. Приготування Розморожені, очищені креветки заливаємо киплячою водою приблизно на дві хвилини. Потім відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти. Кальмари ошпарюємо окропом, очистити від пленочек і знову занурюємо в киплячу воду на дві хвилини. Яйця відварюємо і поділяємо на білок і жовток. Жовток нам не потрібен, можемо використовувати його в приготуванні інших страв.
Потім нарізаємо соломкою кальмари, крабові палички і яєчний білок і змішуємо, додавши трохи більше половини ікри, майонез і за бажанням сіль.
На листя салату викладаємо наш царський салат. Прикрашаємо залишилася ікрою і гілочками кропу.
Листковий салат «Цезар» з креветками і крабовими паличками
Інгредієнти: креветки очищені – 260 г; крабові палички – 260 г; яйця – 4 шт.; сир пармезан – 190 г; огірок свіжий – 2 шт.; сухарики з білого хліба – 50 г; кріп і петрушка – 35 г; листя салату – 5-6 шт. Для соусу «Цезар»:
яйце – 1 шт.; сіль – 025 ч. ложки; цукровий пісок – 1 ч. ложка; гірчиця – 05 ч. ложки; сік лимона – 15 г; рослинна рафінована олія – 150 г; вустерський соус – 1 ч. ложка; часник – 1 зубчик; перець – за смаком. Приготування Відварюємо яйця і нарізаємо кубиками. Очищені креветки заливаємо на пару хвилин окропом, зливаємо і даємо стекти. Соломкою нарізаємо крабові палички і огірки. Дрібно рубаємо зелень кропу і петрушки, пармезан натираємо на дрібній тертці.
Для приготування соусу «Цезар» змішуємо яйце, сіль, цукор, гірчицю і лимонний сік, злегка збиваємо блендером. Потім потроху вливаємо олію і продовжуємо безперервно збивати до отримання консистенції домашнього майонезу. Додаємо вустерський соус, подрібнений часник і перець і перемішуємо. Соус готовий.
Тепер оформляємо наш салатик. На блюдо розкладаємо листя салату, зверху інгредієнти шарами у такому порядку:
огірки; яйця; сир; соус; крабові палички; рубана зелень; соус; креветки і сухарики. За бажанням прикрашаємо зверху зеленню і тертим пармезаном.
Смачний салат з креветками і крабовими паличками з ананасом
Інгредієнти: креветки очищені – 200 г; крабові палички – 220 г; ананаси консервовані – 120 г; яйця – 2 шт.; твердий сир (бажано пармезан) – 80 г; майонез – 80 г; сіль – за смаком; кріп – 2-3 гілочки; салатні листя – 4-5 шт. Приготування Яйця відварюємо, розморожені очищені креветки заливаємо на дві хвилини окропом, зливаємо і даємо стекти воді.
Крабові палички, варені яйця та ананаси нарізаємо кубиками. Подрібнюємо На дрібній тертці твердий сир. З'єднуємо всі інгредієнти, заливаємо майонезом і перемішуємо. Солимо за бажанням.
На, розкладені на блюдо салатні листя викладаємо наш салатик і присипаємо нарубаним кропом.
При приготуванні всіх салатів з креветками і крабовими паличками, сіль використовуємо з обережністю, так як багато інгредієнти і майонез вже її містять.