Наближається літо сама диктує нам нові правила харчування, основними серед яких є введення в раціон свіжих овочів і легких страв. Об'єднати обидві кулінарні догми можна в рецептах легких салатів з креветками , яким ми вирішили присвятити цю статтю.
Легкий салат з креветками – рецепт
Інгредієнти: червонокачанна капуста - 1 головка; солодкі перці - 2 шт.; бобові паростки - 1 жменя; смажені горіхи кешью - 1 жменя; креветки - 450 г; часник - 4 зубчики; рибний соус - 1/3 ст.; цукровий сироп - 1/2 ст.; свіжовичавлений лимонний сік - 1/3 ст.; гострий перець чилі - за смаком. Приготування Спершу розтираємо часникові зубки з гострим перцем чилі в пасту. Змішуємо гостру пасту з рибним соусом і цукровим сиропом (можна замінити медом), а також вливаємо лимонний сік. Половину соусу використовуємо в якості маринаду для креветок. Очищених ракоподібних необхідно залишити в гостро-солодкої суміші хвилин 15 після чого їх обсмажують на грилі буквально за півхвилини з кожної сторони.
Шаткуємо капусту, а перці ріжемо півкільцями. Додаємо до овочів жменю бобових паростків, роздроблені горіхи обсмажені хвости креветок. Поливаємо легкий салат з креветками залишилася гострою заправкою перед сервіруванням.
Легкий салат з креветками і огірками
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; хвости креветок (великі) - 12 шт.; часник сушений - 1 ч. ложка; нарізані листя салату - 4 ст.; великий огірок - 1 шт.; стебло селери - 1 шт.; сир фета - 3 ст. ложки; сік 1/2 лайма; майонез - 1/3 ст. Приготування Очищені хвости креветок припускаємо на вершковому маслі поки не порозовеют. Під час обжарювання приправте ракоподібних дрібкою солі і сушеним часником.
У салатнику з'єднайте овочі: нарізані салатні листя, шматочки огірка і селери. Посипте все крихтою сиру фета і додайте поверх обсмажених креветок. Майонез збийте з соком лайма і полийте отриманим соусом готовий смачний і легкий салат з креветками.
Легкий салат з креветками і помідорами
Інгредієнти: Для заправки:
часникові зубки - 2 шт.; гірчиця діжонська - 1 ч. ложка; оцет винний - 1/3 ст.; вода - 3 ст. ложки; оливкова олія - 190 мл; пучок свіжого базиліка. Для салату:
головка салату романо; креветки - 500 г; томати черрі - 400 г; оливкова олія - 60 мл Приготування Збийте всі інгредієнти для заправки до однорідності. Змішайте очищені хвости креветок з маслом. За аналогією поступите і з томатами. Полийте головку салату залишилися олією, а потім приправте овочі і морепродукти сіллю з перцем. Приготуйте інгредієнти для салату на грилі: 6-8 хвилин піде на салат і помідори, а ще хвилин 5 – на креветки. Викладіть готові продукти на блюдо і полийте базиліковим соусом.