Листя пекінської капусти можуть стати хрусткою заміною зеленого салату. Великий качан такої капусти обійдеться в смішну суму, а різноманітність салатів та інших холодних страв, які зможуть доповнити листя пекінкі, приємно здивує. Про неабиякі рецептах салат з пекінської капусти з куркою ми вирішили поговорити в сьогоднішній статті.
Салат з куркою, грибами і пекінською капустою
Інгредієнти: соус соєвий - 45 мл; сік лимона або лайма - 25 мл; рослинне масло - 35 мл; мед - 10 мл; кунжутна олія - 5 мл; печериці - 230 г; філе куряче (відварне, нарізане) - 270 г; пекінська капуста - 350 г; редис - 6 шт.; морква - 90 г; стебло селери; листя м'яти, зелений лук. Приготування Спершу візьмемося за приготування легкої заправки на азіатський манер. Взобьем рослинне масло з кунжутним, а також з соєвим соусом, лимоном і медом. Отриману заправку кип'ятимо і повністю остуджуємо.
Сирі печериці ріжемо на тоненькі пластинки і кладемо в охолоджений соус. Залишаємо гриби маринуватися, а тим часом займаємося овочами: шаткуємо капусту, редиску, моркву, змішуємо все з тонкими скибочками листя селери і зеленню. До овочевого міксу додаємо курятину і гриби разом з усім соусом. Перемішавши компоненти салату, негайно подаємо до столу.
Салат «Цезар» з пекінською капустою, куркою і сухариками
Інгредієнти: Для салату: хрусткий білий хліб - 4 скибочки; оливкова олія - 45 мл; куряче філе - 440 г; качан пекінської капусти. Для заправки:
часниковий зубок; філе анчоусів - 2 шт.; майонез - 55 г; оцет винний - 15 мл; тертий пармезан. Приготування Хліб перетворюємо в сухарики, попередньо нарізавши скибочки кубиками і розмістивши в розігрітій до 210 градусів духовці на 8 хвилин.
Натираємо курячу грудку маслом і морською сіллю, кладемо її на суху розігріту сковороду і обсмажуємо з кожної зі сторін.
Біла основа пекінської капусти зрізаємо, а зелені верхівки листя рвемо руками. Викладаємо подушку з капустяного листя на блюдо, зверху розміщуємо скибочки кури і сухарики. Поливаємо салат з пекінською капустою і куркою збитим з часником, анчоусами, олією і оцтом майонезом. Довершаем блюдо пармезаном.
Салат з курки з ананасом, пекінською капустою і перцем
Інгредієнти: Для соусу:
кукурудзяна олія - 30 мл; оцет рисовий - 55 мл; соєвий соус - 25 мл; соус хойсин - 60 мл; тертий корінь імбиру - 5 г; кунжутне масло - 10 мл Для салату:
відварене куряче філе (волокна) - 500 г; морква - 60 г; пекінська капуста - 230 г; солодкий перець - 55 г; консервований ананас - 70 г; тонка рисова локшина (відварна) - 1 ст.; зелень цибулі і петрушки. Приготування Готуємо швидку салатну заправку з суміші кукурудзяної олії з кунжутним, а також з соусом хойсин, соєю, оцтом і імбиром. Залишаємо соус в теплі протягом усього часу приготування салату, це дозволить смакам змішатися.
Шаткуємо капусту, моркву і очищений від насіння солодкий перець ріжемо соломкою, а ананас – кубиками. З'єднуємо всі складові з локшиною і зеленню, а потім додаємо куру і салатну заправку.
Салат з пекінською капустою і копченою куркою
Інгредієнти: копчене куряче філе - 280 м; пекінська капуста - 320 г; морква - 40 г; пучок петрушки; жменя кеш'ю; лимон - 1 шт.; оцет винний - 55 мл; соєвий соус - 55 мл; мед - 15 мл; оливкова олія - 185 мл Приготування Нарізаємо копчену куру і змішуємо її з нашаткованої капустою, морквою, зеленню і горіхами. З олії, соєвого соусу, меду та оцту з лимонним соком робимо просту салатну заправку, яку слід додати до решти інгредієнтів перед подачею.