Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати домашній вінегрет з квашеною капустою. Такий салат стане прекрасним доповненням до повсякденних страв і чудовою прикрасою святкового застілля.
Вінегрет з квашеною капустою
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; буряк – 1 шт.; картопля – 1 шт.; горошок консервований – 300 г; квашена капуста з морквою– 100 г; мариновані огірки – 2 шт.; олія рослинна. Приготування Буряк і картоплю промиваємо щіткою і відварюємо в різних каструльках в шкірці. Потім овочі остуджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками середніх розмірів. Після цього обвалюємо їх у рослинній олії ,щоб в салаті не фарбували один одного. Цибулину обробляємо, обполіскуємо, дрібненько шаткуємо й ошпарюємо окропом. Дрібними кубиками рубаємо мариновані хрусткі огірочки і викладаємо всі інгредієнти в миску. Далі кладемо в салат жменю квашеної капусти, попередньо віджату від соку. Потім кидаємо консервований зелений горошок без розсолу і заправляємо блюдо соняшниковим маслом. Ретельно перемішуємо і подаємо вінегрет до столу.
Смачний вінегрет з квашеною капустою
Інгредієнти: картопля – 1 шт.; буряк – 1 шт.; морква – 1 шт.; солоний огірок – 3 шт.; горошок зелений – 100 г; квашена капуста – 200 г; олія рослинна; лимонний сік – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Овочі в даному рецепті ми будемо з вами не варити, а запікати. Отже, промиваємо під холодною водою і витираємо насухо рушником. Після цього кладемо картоплю, моркву і буряк в серединку фольги, щільно загортаємо і викладаємо на решітку в духовку. Температуру приготування виставляємо на 175 градусів, а час засікаємо приблизно 1 годину. Коли овочі стануть м'якими, чекаємо, щоб вони гарненько охололи. Далі картоплю очищаємо і шаткуємо кубиками. Моркву і буряк ріжемо точно так само і перекладаємо до картоплі. Квашену капусту заздалегідь добре віджимаємо руками і зливаємо з неї всю зайву рідину. Потім додаємо до решти овочів і все перемішуємо. Зелений консервований горошок відкидаємо на ситечко, щоб стік весь розсіл, а потім висипаємо його в миску з вінегретом. В окремій пиалке з'єднуємо рослинне масло з лимонним соком і приправляємо спеціями за смаком, використовуючи сушений кріп, мелений коріандр і рубаний зелений лук. Отриману ароматну суміш виливаємо в тарілку з салатом і гарненько перемішуємо. Ставимо страву на 25 хвилин у холодильник, а потім подаємо!
Вінегрет з квасолею і квашеною капустою
Інгредієнти: картопля – 1 шт.; буряк – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; огірок солоний – 2 шт.; капуста квашена – 1 ст.; яблуко – 05 шт.; квасоля консервована – 1 банка; олія рослинна; лимонний сік; спеції. Приготування Отже, картоплю, буряк і моркву миємо теркою і відварюємо до готовності в різних каструльках. Потім овочі остуджуємо, акуратно очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
Чистимо цибулину, обполіскуємо і дрібненько шаткуємо ножем. Солоні огірки рубаємо кубиками, а квашену капусту віджимаємо руками від соку і рубаємо. Якщо вона занадто кислить, відкидаємо її в друшляк і ретельно промиваємо під холодною водою. Зелене яблуко шаткуємо тонкою соломкою і збризкуємо декількома краплями лимонного соку. Консервовану квасолю висипаємо в сито, трохи промиваємо і залишаємо на 10 хвилин стікати. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструльку, приправляємо спеціями за смаком, поливаємо рослинним маслом і перемішуємо. Готовий салат перекладаємо в салатник і ставимо на стіл.