Печінка тріски – продукт дуже корисний, адже в ній міститься велика кількість риб'ячого жиру та інших важливих для організму вітамінів і мікроелементів. Далі ми вам розповімо, як приготувати смачний салат з консервованої печінки тріски.
Салат з печінкою тріски листковий
Інгредієнти: печінка тріски - 1 банка; морква – 250 г; картопля – 300 г; яйця – 3-4 шт.; огірки солоні – 4 шт.; пір'я зеленого лука - 6 шт.; сир твердий – 50 г; майонез домашній. Приготування З консерви обережно зливаємо масло. Перекладаємо печінка в мисочку і добре розминаємо виделкою. Варені моркву і картоплю очищаємо від шкірки. В окремі миски натираємо на крупній тертці картоплю на дрібній тертці моркву. Відварені круто яйця чистимо від шкаралупи, потім білок і солоні огірки тремо на крупній тертці, а жовток і твердий сир – на дрібній. Пір'я зеленої цибулі дрібненько рубаємо. Такий салат дуже красиво виглядає в скляних прозорих креманках. На дно кожної формочки викладаємо шар картоплі, потім – тріску, зелену цибулю і майонез. Слідом піде солоний огірок, яєчний білок, терта морква і зверху – тертий сир. Тепер ще додаємо шар майонезу. Верх салату засипаємо тертим жовтком. Зверху можна нанести трохи майонезу і прикрасити салат за своїм бажанням.
Салат з печінки тріски з рисом
Інгредієнти: печінка тріски консервована – 240 г; рис – 110 г; яйця курячі – 2 шт.; цибуля – 110 г; кріп – за смаком; майонез. Приготування Рис варимо до готовності в підсоленій за смаком воді. Щоб він вийшов розсипчастим, його краще готувати у великому об'ємі води, а потім відкинути на друшляк. Відварені яйця і цибулю ріжемо невеликими кубиками. Печінка тріски викладаємо в миску, попередньо злив з неї рідину, і розтираємо за допомогою виделки. З'єднуємо рис, цибулю, яйця, печінка тріски, додаємо майонез і перемішуємо. Перед самою подачею прикрашаємо салат зеленню кропу.
Самий простий і смачний салат з печінки тріски
Інгредієнти: печінка тріски – 1 банка; перепелині яйця – 8 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; свіжий огірок – 1 шт.; салат латук – 1 качан; помідори – 2 шт.; селера черешкова – 1 шт.; сіль. Приготування Печінка тріски акуратно розламуємо на шматочки. Перепелині яйця відварюємо, остуджуємо, чистимо і ріжемо навпіл. Цибуля моєму і дрібненько шаткуємо. Селера ріжемо тоненькими скибочками, огірок – кружальцями, помідори – часточками. Листя салату рвемо на шматочки. На блюдо викладаємо спочатку салат, потім селера, огірок, помідори і зверху – печінка тріски і перепелині яйця. Притрушиваем зеленою цибулею і поливаємо олією з консерви.