Креветки – неймовірно смачне, а до того ж ще й корисне ласощі. З ними готують величезну кількість страв. Нижче вас чекають рецепти смачних салатів з креветками.
Смачний і простий салат з креветками
Інгредієнти: очищені креветки – 220 г; помідори черрі – 12 шт.; огірок свіжий середнього розміру – 1 шт.; болгарський перець жовтого кольору – 1 шт.; салат пучком – 1 шт.; олія оливкова; соус соєвий ; лимон. Приготування Овочі попередньо миємо, обсушуємо. Болгарський перець очистити від серцевини. Помідорчики черрі ріжемо навпіл, а огірки і перець – соломкою. На блюдо спочатку кладемо листя салату (близько 5 штук). Решті салат рвемо на шматочки і кладемо в миску, додаємо підготовлені овочі. Очищені креветки обсмажуємо близько 3 хвилин на олії (краще, щоб воно було оливковою). В кінці вливаємо приблизно 10 мл соєвого соусу. Можна і більше, тут виключно справа смаку. Далі перекладаємо креветки в миску з салатом і перемішуємо. Викладаємо його на блюдо, збризкуємо лимонним соком. Все, дуже легкий і смачний салат з креветками готовий, відразу ж подаємо до столу.
Салат з креветками і сиром
Інгредієнти: варені креветки – 540 г; відварені круто яйця – 4 шт.; негострий тертий сир – 150 г; кріп подрібнений – 20 г; майонез – 120 г; лимон – 1/4 шт. Приготування Варені креветки з'єднуємо з нарізаними кубиками яйцями, сиром і зеленню. Додаємо майонез, сік, вичавлений із чверті лимона і, якщо потрібно, підсолюємо. Добре перемішуємо салат і відразу ставимо його на стіл.
Салат «Цезар» з креветками - рецепт
Інгредієнти: скибочки білого хліба – 6 шт.; листя салату латук – 7 шт.; варені креветки – 750 г; гірчиця – 10 г; жовтки яєчні – 2 шт.; оливкова олія – 55 мл; зубчики часнику – 3 шт.; пармезан тертий – 1 ст. ложка; сіль. Приготування З скибочок білого хліба знімаємо шкірку, а м'якоть ріжемо кубиками. В половину оливкової олії кладемо подрібнений часник і залишаємо на кілька хвилин. Потім проціджуємо і отриманим часниковим маслом збризкуємо хлібні кубики. Відправляємо їх у духовку і запікаємо при середній температурі, поки вони не стануть золотистого кольору. Для заправки сирі курячі жовтки розтираємо з гірчицею, солимо і добре розмішуємо. Потім тоненькою цівкою вливаємо олію. Листя салату рвемо руками і викладаємо на блюдо, зверху поміщаємо грінки, поливаємо їх соусом і зверху кладемо креветки. Посипаємо салат тертим пармезаном і відразу ж подаємо до столу.
Салат з ікрою і креветками
Інгредієнти: креветки варені – 190 г; відварені круто яйця – 5-6 шт.; сир плавлений – 120 г; ікра червона – 110 г; майонез. Приготування Плавлений сир і варені яйця, тремо на тертці. Додаємо креветки, червону ікру, майонез і перемішуємо.