Салат з капустою і кукурудзою – вітамінне і соковите блюдо, яке прекрасно різноманітить ваш буденний стіл і стане його окрасою. Робиться він дуже швидко з продуктів, наявних завжди під рукою.
Крабовий салат з кукурудзою і свіжою капустою
Інгредієнти: консервована солодка кукурудза – 380 г; білокачанна свіжа капуста – 300 г; палички крабові– 240 г; майонез – за смаком; лимонний сік. Приготування Крабові палички дістаємо з упаковки і дрібненько ріжемо ножем. Капусту шаткуємо соломкою, поливаємо соком лимона і перемішуємо. Потім викладаємо все в миску, висипаємо консервовану кукурудзу без соку і перемішуємо. Заправляємо салат нежирним майонезом і подаємо до столу.
Салат з пекінської капусти з кукурудзою
Інгредієнти: капуста пекінська – 500 г; кукурудза консервована – 240 г; кріп – за смаком; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції; лимон – 05 шт.; цукор – щіпка. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо, перекладаємо в миску і перетираємо руками з дрібкою солі. З кукурудзи обережно зливаємо сік, всипаємо зерна до капусти. Чистимо цибулину, нарізаємо тоненькими півкільцями, скроплюємо соком лимона і залишаємо хвилин на 5 маринуватися. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Потім цибулька віджимаємо і викладаємо до решти інгредієнтів салату. Висипаємо туди ж зелень, поливаємо рослинним маслом, перемішуємо і ставимо на 15 хвилин у холодильник.
Салат з кальмарами , морською капустою і кукурудзою
Інгредієнти: кальмар – 4 шт.; консервована солодка кукурудза – 1 банка; маринована морська капуста – 300 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт. Для заправки:
масло рослинне – 1 ч. ложка; спеції; оцет 3 % - 1 ч. ложка. Приготування Капусту виймаємо з розсолу, з'єднуємо з подрібненою цибулею, перемішуємо і залишаємо маринуватися. Кальмарів розморожуємо, обробляємо, відварюємо в солоній воді і шаткуємо довгими смужками. Потім додаємо солодку кукурудзу і моркву, натерту соломкою. В окремому посуді змішуємо рослинне масло з оцтом, додаємо сіль і спеції за смаком. Рясно поливаємо салат з морською капустою і кукурудзою приготовленої заправкою і розкладаємо його по тарілках.
Салат з капустою, кукурудзою і грибами
Інгредієнти: пекінська капуста – 1 шт.; кукурудза солодка консервована – 1 банка; кальмар – 4 шт.; помідор – 2 шт.; мариновані шампіньйони – 1 банка; цибуля зелена. Для соусу:
соус соєвий – 2 ч. ложки; олія рослинна; сік лимонний – 2 ч. ложки; спеції. Приготування Кальмарів обробляємо, швиденько відварюємо, а потім нарізаємо невеликими смужками і перекладаємо в салатницю. Кукурудзу відкидаємо на друшляк, а потім відправляємо її до морепродуктів. Гриби проціджуємо і шаткуємо великими скибочками. Додаємо в салат нарубані часточками помідори і подрібнену пекінську капусту. Гарненько змішуємо всі компоненти і переходимо до підготовки пряного соусу. Для цього в невеликій пиалке з'єднуємо рослинне масло з лимонним соком, вливаємо соєвий соус і кидаємо спеції за вашим смаком. Заправляємо салат ароматною сумішшю і прикрашаємо пір'ям зеленого цибульки. Далі ставимо салат на 15 хвилин у холодильник, а потім подаємо на стіл і насолоджуємося усім багатством смаку!
Салат з капусти з шинкою і кукурудзою
Інгредієнти: кукурудза консервована – 300 г; пекінська молода капуста – 200 г; майонез – 100 г; шинка – 150 р. Приготування Капусту шаткуємо ножем на тонкі смужки, шинку нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо все в салатник. Додаємо солодку кукурудзу без соку, заливаємо майонезом і перемішуємо.