У сезон відпочинку на природі, багато хто перебуває у пошуках легких і смачних салатів, які насичують без почуття переїдання і прекрасно підходять до м'яса. Цибулевий салат, про який піде мова далі, як раз входить в число таких страв.
Цибулевий салат до шашлику
Інгредієнти: огірок - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яблучний оцет - 60 мл; оливкова олія - 15 мл; зелень кропу. Приготування Перед тим, як приготувати цибульний салат, обдайте цибульні кільця окропом, щоб позбавити їх від зайвої гіркоти і неприємного аромату. Ще не остиглий цибулю залийте оцтом і залиште охолонути. Наріжте огірок і змішайте його з маринованою цибулею. Трохи олії, зелені кропу і доповнення до м'яса готово!
Цибулевий салат по-французьки
Французьким салатом в наших краях прийнято називати закуску в основі якої лежить поєднання лука і яблука. Ми дозволили собі трохи вдосконалити рецепт, доповнивши блюдо хрусткими листям молодої капусти і легкої заправкою з французькою гірчицею.
Інгредієнти: молода капуста - 300 г; морква (велика) - 1 шт.; кисле яблуко - 1 шт.; фіолетовий цибулю - 70 г; йогурт - 200 мл; лимонний сік - 15 мл; яблучний оцет - 15 мл; діжонська гірчиця - 5 р. Приготування Листя молодої капусти тонко наріжте і змішайте з тертою морквою, яблуком і кільцями цибулі. Для заправки досить збити йогурт з соком лимона, яблучним оцтом і гірчицею, а отриманою сумішшю заправити цибульний салат з яблуком перед трапезою.
Цибулевий салат з яйцем – рецепт
Трохи більш вишукана варіація цибульного салату включає в свій склад червону рибу і каперси. Така страва може стати самостійною закускою на дачній пікніку за келихом вина.
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 90 г; куряче яйце; томат - 60 г; солодкий перець - 50 г; солодкий цибуля - 1 шт.; огірок - 50 г; жменя міксу салату; жменя каперсів; оливкова олія - 15 мл; сік лимона - 15 мл Приготування Поки куряче яйце вариться круто, наріжте тонкими скибочками томат, солодкий лук і перець (попередньо очищений від насіннєвої коробки) разом з огірком. На блюдо викладіть жменю готового салатного міксу і покрийте зелену подушку підготовленими овочами. Остудіть, очистіть і наріжте кружечками зварене яйце. Викладіть яйце поверх салату разом з скибочками сьомги і каперсами. Полийте блюдо простий заправкою з збитого з лимонним соком оливкової олії.