Вернуться назад Распечатать

Цибулевий салат

Цибулевий салат
У сезон відпочинку на природі, багато хто перебуває у пошуках легких і смачних салатів, які насичують без почуття переїдання і прекрасно підходять до м'яса. Цибулевий салат, про який піде мова далі, як раз входить в число таких страв.

Цибулевий салат до шашлику


Інгредієнти:

  • огірок - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яблучний оцет - 60 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати цибульний салат, обдайте цибульні кільця окропом, щоб позбавити їх від зайвої гіркоти і неприємного аромату. Ще не остиглий цибулю залийте оцтом і залиште охолонути. Наріжте огірок і змішайте його з маринованою цибулею. Трохи олії, зелені кропу і доповнення до м'яса готово!

    Цибулевий салат по-французьки


    Французьким салатом в наших краях прийнято називати закуску в основі якої лежить поєднання лука і яблука. Ми дозволили собі трохи вдосконалити рецепт, доповнивши блюдо хрусткими листям молодої капусти і легкої заправкою з французькою гірчицею.
    Інгредієнти:

  • молода капуста - 300 г;

  • морква (велика) - 1 шт.;

  • кисле яблуко - 1 шт.;

  • фіолетовий цибулю - 70 г;

  • йогурт - 200 мл;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 р.


  • Приготування
    Листя молодої капусти тонко наріжте і змішайте з тертою морквою, яблуком і кільцями цибулі. Для заправки досить збити йогурт з соком лимона, яблучним оцтом і гірчицею, а отриманою сумішшю заправити цибульний салат з яблуком перед трапезою.

    Цибулевий салат з яйцем – рецепт


    Трохи більш вишукана варіація цибульного салату включає в свій склад червону рибу і каперси. Така страва може стати самостійною закускою на дачній пікніку за келихом вина.
    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга - 90 г;

  • куряче яйце;

  • томат - 60 г;

  • солодкий перець - 50 г;

  • солодкий цибуля - 1 шт.;

  • огірок - 50 г;

  • жменя міксу салату;

  • жменя каперсів;

  • оливкова олія - 15 мл;
  • Цибулевий салат

  • сік лимона - 15 мл


  • Приготування
    Поки куряче яйце вариться круто, наріжте тонкими скибочками томат, солодкий лук і перець (попередньо очищений від насіннєвої коробки) разом з огірком. На блюдо викладіть жменю готового салатного міксу і покрийте зелену подушку підготовленими овочами. Остудіть, очистіть і наріжте кружечками зварене яйце. Викладіть яйце поверх салату разом з скибочками сьомги і каперсами. Полийте блюдо простий заправкою з збитого з лимонним соком оливкової олії.