Гурмани знають, що певні поєднання продуктів у страві дозволять зробити його унікальним і надзвичайно смачним. У салат з куркою і волоськими горіхами його інгредієнти настільки правильно доповнюють один одного, що страва виходить чудовим і гармонійним. Для додання пікантності смаку до салату з курки і волоських горіхів додають різні овочеві або фруктові інгредієнти, будь-то варені яйця або морква, картопля чи ананаси, чорнослив або яблука.
Рецепти смачних салатів з волоськими горіхами і куркою в нашій сьогоднішній статті.
Салат з куркою, волоськими горіхами і ананасами
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; яйця – 4 шт.; ананаси консервовані – 300 г; твердий сир – 170 г волоські горіхи очищені – 60 г; майонез – 250 г; свіжа зелень; сіль. Приготування Відварену до готовності і охолоджену курячу грудку і консервовані ананаси ріжемо невеликими кубиками. Варені яйця поділяємо на білки і жовтки і натираємо окремо на тертці. Через неї ж пропускаємо і тертий сир.
Тепер розкладаємо салат на блюдо шарами у такому порядку: кубики курки, ананаси, яєчний білок, натертий сир, жовток, волоські горіхи. Шар курки і білка щедро промазуємо майонезом. Даємо салату просочитися декілька годин, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Салат з куркою, чорносливом і грецькими горіхами
Інгредієнти: філе курячої грудки – 450 г; печериці – 250 г; цибуля ріпчаста – 120 г; чорнослив без кісточок – 90 г; твердий сир – 130 г волоські горіхи очищені – 55 г; майонез – 200 г; рослинне масло – 75 г лавровий лист – 1 шт.; суміш перців горошком і мелена; зелень петрушки; сіль. Приготування Курячу грудку відварюємо до готовності у воді з лавровим листком, горохи суміші перців і сіллю. Гарненько промиваємо чорнослив і заливаємо водою на п'ятнадцять хвилин. Промиті і нарізані печериці обсмажуємо до готовності з півкільцями цибулю на сковороді з рафінованою олією, приправляємо сіллю і свіжомеленої сумішшю перців і даємо охолонути. Тепер нарізаємо куряче філе і чорнослив невеликими кубиками, сир пропускаємо через крупну тертку, змішуємо все з смаженими печерицями і заправляємо майонезом. При необхідності додаємо сіль.
Викладаємо нашу страву в салатник, щедро посипаємо горіхами і прикрашаємо зеленню петрушки.