Вернуться назад Распечатать

Салат з куркою і волоськими горіхами

Салат з куркою і волоськими горіхами
Гурмани знають, що певні поєднання продуктів у страві дозволять зробити його унікальним і надзвичайно смачним. У салат з куркою і волоськими горіхами його інгредієнти настільки правильно доповнюють один одного, що страва виходить чудовим і гармонійним. Для додання пікантності смаку до салату з курки і волоських горіхів додають різні овочеві або фруктові інгредієнти, будь-то варені яйця або морква, картопля чи ананаси, чорнослив або яблука.
Рецепти смачних салатів з волоськими горіхами і куркою в нашій сьогоднішній статті.

Салат з куркою, волоськими горіхами і ананасами


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • ананаси консервовані – 300 г;

  • твердий сир – 170 г

  • волоські горіхи очищені – 60 г;

  • майонез – 250 г;

  • свіжа зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Відварену до готовності і охолоджену курячу грудку і консервовані ананаси ріжемо невеликими кубиками. Варені яйця поділяємо на білки і жовтки і натираємо окремо на тертці. Через неї ж пропускаємо і тертий сир.
    Тепер розкладаємо салат на блюдо шарами у такому порядку: кубики курки, ананаси, яєчний білок, натертий сир, жовток, волоські горіхи. Шар курки і білка щедро промазуємо майонезом. Даємо салату просочитися декілька годин, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

    Салат з куркою, чорносливом і грецькими горіхами


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 450 г;

  • печериці – 250 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • чорнослив без кісточок – 90 г;

  • твердий сир – 130 г

  • волоські горіхи очищені – 55 г;

  • майонез – 200 г;

  • рослинне масло – 75 г

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • суміш перців горошком і мелена;

  • зелень петрушки;

  • сіль.


  • Приготування
    Салат з куркою і волоськими горіхами
    Курячу грудку відварюємо до готовності у воді з лавровим листком, горохи суміші перців і сіллю. Гарненько промиваємо чорнослив і заливаємо водою на п'ятнадцять хвилин. Промиті і нарізані печериці обсмажуємо до готовності з півкільцями цибулю на сковороді з рафінованою олією, приправляємо сіллю і свіжомеленої сумішшю перців і даємо охолонути. Тепер нарізаємо куряче філе і чорнослив невеликими кубиками, сир пропускаємо через крупну тертку, змішуємо все з смаженими печерицями і заправляємо майонезом. При необхідності додаємо сіль.
    Викладаємо нашу страву в салатник, щедро посипаємо горіхами і прикрашаємо зеленню петрушки.