Правильне поєднання різних продуктів може послужити джерелом створення воістину кращих зразків кулінарних страв. Більшою мірою саме салати дозволяють проводити кулінарам ці експерименти. А салати з чорносливом і волоськими горіхами, по причині не тільки чудових смакових властивостей, але і корисним впливом на організм людини, заслужено користуються особливим перевагою. З цих інгредієнтів, які доповнюють один одного, частіше в поєднанні з дієтичним м'ясом курки, а рідше з пікантним сиром або іншими продуктами виходять воістину чудові страви.
Будь курячих салатах з чорносливом і грецькими горіхами м'ясо курки можна використовувати як у вареному, так і копченому або підсмаженому вигляді.
Розглянемо найвідоміші рецепти салатів з чорносливом і грецькими горіхами.
Листковий салат «Ніжність» з чорносливом і грецькими горіхами
Інгредієнти: філе курячої грудки – 350 г; чорнослив без кісточок в'ялений – 150 г; свіжий огірок невеликого розміру – 2 шт.; волоські горіхи очищені – 75 г; яйця – 5 шт.; майонез – 200 г; сіль; будь-яка свіжа зелень. Приготування Відварене у воді з сіллю, і охолоджене куряче філе нарізаємо соломкою або, за бажанням, розбираємо руками на волокна. Відварені і очищені від шкаралупи яйця спочатку розбираємо на білки і жовтки, а потім натираємо жовтки на дрібній тертці, а білки на великій. Помиті і обсушені огірочки ріжемо соломкою, ядра волоських горіхів подрібнюємо. Добре промитий чорнослив заливаємо на п'ятнадцять хвилин гарячою водою, потім воду зливаємо і нарізаємо сухофрукт соломкою.
Тепер приступаємо до оформлення салату. На дно салатника викладаємо курку, покриваємо густий майонезній сіточкою, потім шар чорносливу і зверху горіхи. Наступним шаром будуть білки, змащені майонезом. Потім розкладаємо огіркову соломку і знову майонезна сітка. Завершальним шаром будуть жовтки. Прикрашаємо наш салатик горіхами, зеленню і даємо просочитися декілька годин.
Салат «Берізка» з чорносливом і волоським горіхом
Інгредієнти: філе курячої грудки – 350 г; чорнослив без кісточок в'ялений – 100 г; печериці свіжі – 220 г; свіжий огірок – 2 шт.; волоські горіхи очищені – 50 г; яйця – 3 шт.; майонез – 250 г; рослинна олія – 15 мл; сіль; зелена цибуля, петрушка і кріп. Приготування Куряче філе відварюємо у воді, додавши трохи крупної солі, і нарізаємо соломкою.
Очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю обсмажуємо на олії три хвилини, додаємо промиті і нарізані гриби, солимо і смажимо до готовності. Попередньо залитий на п'ятнадцять хвилин окропом чорнослив дістаємо з води, нарізаємо соломкою. Так само ріжемо свіжі огірки. Відварені яйця очищаємо і натираємо білки і жовтки в окремі тарілки. Волоські горіхи гарненько подрібнюємо ножем.
На дно посуду для оформлення салату викладаємо спочатку чорнослив, потім обжарку з грибами.
Наступним шаром у нас буде нарізане куряче м'ясо. На нього укладаємо яєчний білок і зверху свіжий огірок. Кожен з перерахованих шарів покриваємо майонезній сіточкою. Для прикраси змішуємо натерті жовтки, подрібнені горіхи і покриваємо зверху салат.
Даємо салату просочитися декілька годин і приступаємо до прикраси. Зверху майонезом малюємо березовий стовбур, чорні смужки на березі робимо з чорносливу, крону формуємо з нарізаного зеленого цибулі або петрушки, а з кропу травичку.
Виходить дуже красиво і шалено смачно. Такий святковий салат стане гідною прикрасою святкового столу і ні за що не залишить байдужими ваших рідних і гостей.