Вернуться назад Распечатать

Салат з коренем селери

Салат з коренем селери
Селера – неймовірно корисний продукт. За рахунок високого вмісту заліза він надзвичайно корисний при анемії і недокрів'ї. А крім того селера – це перший продукт, який необхідно вживати тим, хто бореться із зайвою вагою. Адже при його вживанні організм витрачає більше енергії, ніж отримує. Таким чином, це продукт з так званої негативною калорійністю. Нижче ми розповімо, як приготувати салат з кореня селери.

Салат з коренем селери і куркою


Інгредієнти:

  • печериці – 120 г;

  • куряче філе – 320 г;

  • корінь селери – 230 г;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • йогурт натуральний – 120 мл;

  • солоний огірок – 1 шт.;

  • сік лимона;

  • перець чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Селера і огірок ріжемо соломкою. Гриби і куряче філе відварюємо і ріжемо скибочками. Натуральний йогурт з'єднуємо з гірчицею і лимонним соком. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо соус, а далі пробуємо – якщо потрібно, солимо, перчимо, а потім вже подаємо до столу.

    Салат з коренем селери з яблуками


    Інгредієнти:

  • корінь селери – 550 г;

  • пісний майонез – 100 г;

  • лимонний сік – 1 - мл;

  • зелене яблуко – половинка;

  • зелень петрушки – 30 г;

  • гірчиця – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищений корінь селери пропускаємо через крупну тертку. Яблуко очищаємо і або тремо на тертці, або нарізаємо його тоненькою соломкою. Майонез змішуємо з лимонним соком, гірчицею і подрібненою зеленню петрушки. Яблука змішуємо з селерою і поливаємо зверху приготованим соусом, перемішуємо і, якщо потрібно, підсолюємо.

    Салат з коренем селери і моркви


    Інгредієнти:

  • селера (корінь) – 1 шт.;

  • морква – 400 г;

  • сік лимона;

  • насіння льону – 2 щіпки;

  • горіхи волоські – 110 г;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Морква і корінь селери чистимо, а потім подрібнюємо за допомогою терки з великими зубцями. Додаємо насіння льону, подрібнені горіхи, лимонний сік, перемішуємо і поливаємо салат оливковою олією.

    Салат з вареного кореня селери


    Інгредієнти:

  • селера – 200 г;

  • твердий сир – 170 г;
  • Салат з коренем селери

  • сіль;

  • чорний мелений перець;

  • яблука кислих сортів – 2 шт.;

  • майонез – 100 р.


  • Приготування
    Селера чистимо і ріжемо кубиками. Відварюємо протягом 5 хвилин, а потім воду зливаємо, а селера остуджуємо. Сир ріжемо тоненькою соломкою. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і ріжемо їх часточками. Змішуємо підготовлені продукти, додаємо майонез, сіль, перець і добре розмішуємо. Подаємо такий салатик до столу охолодженим.