Селера – неймовірно корисний продукт. За рахунок високого вмісту заліза він надзвичайно корисний при анемії і недокрів'ї. А крім того селера – це перший продукт, який необхідно вживати тим, хто бореться із зайвою вагою. Адже при його вживанні організм витрачає більше енергії, ніж отримує. Таким чином, це продукт з так званої негативною калорійністю. Нижче ми розповімо, як приготувати салат з кореня селери.
Салат з коренем селери і куркою
Інгредієнти: печериці – 120 г; куряче філе – 320 г; корінь селери – 230 г; гірчиця – 1 ст. ложка; йогурт натуральний – 120 мл; солоний огірок – 1 шт.; сік лимона; перець чорний мелений; сіль. Приготування Селера і огірок ріжемо соломкою. Гриби і куряче філе відварюємо і ріжемо скибочками. Натуральний йогурт з'єднуємо з гірчицею і лимонним соком. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо соус, а далі пробуємо – якщо потрібно, солимо, перчимо, а потім вже подаємо до столу.
Салат з коренем селери з яблуками
Інгредієнти: корінь селери – 550 г; пісний майонез – 100 г; лимонний сік – 1 - мл; зелене яблуко – половинка; зелень петрушки – 30 г; гірчиця – за смаком; сіль. Приготування Очищений корінь селери пропускаємо через крупну тертку. Яблуко очищаємо і або тремо на тертці, або нарізаємо його тоненькою соломкою. Майонез змішуємо з лимонним соком, гірчицею і подрібненою зеленню петрушки. Яблука змішуємо з селерою і поливаємо зверху приготованим соусом, перемішуємо і, якщо потрібно, підсолюємо.
Салат з коренем селери і моркви
Інгредієнти: селера (корінь) – 1 шт.; морква – 400 г; сік лимона; насіння льону – 2 щіпки; горіхи волоські – 110 г; олія оливкова. Приготування Морква і корінь селери чистимо, а потім подрібнюємо за допомогою терки з великими зубцями. Додаємо насіння льону, подрібнені горіхи, лимонний сік, перемішуємо і поливаємо салат оливковою олією.
Салат з вареного кореня селери
Інгредієнти: селера – 200 г; твердий сир – 170 г; сіль; чорний мелений перець; яблука кислих сортів – 2 шт.; майонез – 100 р. Приготування Селера чистимо і ріжемо кубиками. Відварюємо протягом 5 хвилин, а потім воду зливаємо, а селера остуджуємо. Сир ріжемо тоненькою соломкою. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і ріжемо їх часточками. Змішуємо підготовлені продукти, додаємо майонез, сіль, перець і добре розмішуємо. Подаємо такий салатик до столу охолодженим.