Салати з маринованою цибулею виходять дивовижно свіжими, кисло-солодкими і неймовірно смачними. Маринадом для цибулі може служити як звичайний, так і яблучний, виноградний і винний оцет. Також можна маринувати його в лимонному соку або навіть в пахучому нерафінованій рослинній олії. Зазвичай для додання смаку салат з маринованою цибулею, додають зелень і спеції.
Маринований лук частіше подають до смаженого м'яса, але також надзвичайно смачно він гармонує з відварною м'ясом в самих різноманітних салатах. Про них ми сьогодні поговоримо в нашій статті.
Як правильно маринувати цибулю для салатів?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 400 г; оцет 9% – 70 г; цукор – 50 г; сіль – 1 ч. ложка; вода – 250 мл Приготування У гарячу воду додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом очищений і нарізаний лук. Залишаємо до охолодження. Маринований лук готовий.
Салат з маринованою цибулею та куркою
Інгредієнти: філе курячої грудки – 400 г; цибуля маринований – 150 г; яйце – 3 шт.; свіжий огірок – 350 г; помідор – 220 г; зелень кропу і петрушки; майонез – 1 ч. ложка; сіль; перець. Приготування Відварену курячу грудку нарізаємо соломкою або розбираємо руками на волокна. Потім огірки промиваємо, просушуємо і ріжемо соломкою, помідори і відварені яйця кубиками. Змішуємо всі інгредієнти подрібнені і мариновану цибулю, заправляємо майонезом, сіллю і перцем.
Готовий салат викладаємо на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Салат «Чоловічі сльози» з яловичиною та маринованою цибулею
Інгредієнти: м'якоть яловичини або телятини – 1 кг; картопля – 500 г; яйця – 5 шт.; маринований цибулю – 200 р; гранат середнього розміру – 1 шт.; майонез; сіль; свіжа зелень. Приготування Відварюємо до готовності яловичину, картоплю і яйця і охолодити. Очищаємо і натираємо картоплю на крупній тертці, яйця пропускаємо через дрібну, відварне м'ясо нарізаємо невеликою соломкою, гранат розбираємо на окремі зернятка.
Тепер викладаємо в салатник відповідного розміру інгредієнти шарами в наступному порядку: м'ясо, маринована цибуля, картопля, яйця, знову цибулю і завершуємо м'ясом. Кожен шар промазуємо майонезом. Зверху щедро посипаємо салат гранатовими зернятками, прикрашаємо свіжою зеленню, і даємо настоятися кілька годин.