Зелена цибуля – продукт досить корисний, адже він містить багато вітаміну С. Зараз він доступний круглий рік, тому його потрібно частіше включати в раціон. Звичайно, краще його використовувати в свіжому вигляді – зберігається більше вітамінів. Смачні рецепти салатів з зеленою цибулею і яйцем читайте нижче.
Салат з варених кальмарів з яйцем і цибулею
Інгредієнти: філе кальмарів – 550 г; зелена цибуля – 2 пучка; майонез – 150 г; варені яйця – 5 шт.; Приготування Щоб варені кальмари вийшли мягенькими, а не «гумовими», опускати їх слід відразу в окріп. Після того, як знову закипить вода, варити їх треба не більше 3 хвилин. Потім воду зливаємо, кальмари остуджуємо і ріжемо їх тонкими смужками. Додаємо подрібнену цибулю, яйця, нарізані кубиками, і перемішуємо.
Салат з огірків, яєць і зеленого лука
Інгредієнти: свіжі огірки – 3 шт.; зелена цибуля – 75 г; яйця – 2 шт.; сметана – 110 г; сіль. Приготування Яйця варимо хвилин 10 після закипання води, остуджуємо і разом з огірками ріжемо кубиками. Зелена цибуля миємо, обсушуємо і також дрібненько рубаємо. Змішуємо інгредієнти, солимо і заправляємо салат сметаною.
Салат «Весняний» з яйцем і цибулею
Інгредієнти: зелена цибуля – 80 г; яйця – 4 шт.; сметана густа – 05 склянки; сіль. Приготування Варимо круто яйця. А щоб при варінні вони не полопалися, їх потрібно доводити до кипіння на малому вогні. Якщо відразу включити сильний вогонь, шкаралупа може лопнути. Після закипання варимо 10 хвилин, а потім окріп зливаємо і заливаємо яйця холодною водою. Як тільки вони охолонуть, чистимо їх і ріжемо кубиками. Пір'я зеленої цибулі дрібненько кришимо. Білу частину цибулі краще не використовувати – салат ніжніше буде. Цибуля солимо і трохи перетираємо, щоб він пустив сік, додаємо яйця, густу сметанку і перемішуємо. На свій розсуд можна додати кілька крапель соєвого соусу. Такий простий, але смачний і ароматний салатик буде хорошим доповненням до відварного картоплі.
Рецепт салату із зеленої цибулі з яйцем
Інгредієнти: часник – 3 зубчики; яйця, варені круто – 3 шт.; зелена цибуля – 110 г; свіжі огірки – 320 г; гірчиця . Приготування Яйця чистимо, поділяємо їх окремо білки і жовтки. Білки, огірки і цибулю дрібненько кришимо, а очищений часник пропускаємо через прес. З'єднуємо всі інгредієнти (крім часнику). Для заправки яєчні жовтки розтираємо з часником, гірчицю додаємо за смаком. Перемішуємо інгредієнти з заправкою, солимо за смаком і подаємо до столу.
Салат з варених яєць, яблук, моркви і зеленого лука
Інгредієнти: цибуля зелена – 350 г; яблука кислих сортів – 4 шт.; морква – 300 г; майонез салатний – 170 г; сир твердий тертий – 120 г; зелень кропу; яйця варені – 3 шт.; лимонний сік; сіль. Приготування Зелений цибулька дрібненько кришимо. Яблука чистимо, ріжемо соломкою і скроплюємо соком лимона. Моркву тремо на тертці (на дрібної або великої, залежить виключно від особистих переваг). Змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, перемішуємо і посипаємо зверху тертим сиром. Салат відразу ж подаємо до столу.
Салат із солоних огірків, яєць, оселедця і зеленого лука
Інгредієнти: яйця зварені круто – 6 шт.; відварна картопля – 200 г; огірки солоні – 150 г; оселедець слабосолона – 100 г; цибуля зелена – 120 г; майонез – 240 г; гірчиця – 25. Приготування Огірки, яйця, картоплю і оселедець ріжемо невеликими кубиками. Додаємо дрібно рубаний зелений лук і перемішуємо. Майонез змішуємо з гірчицею і отриманою сумішшю заправляємо салат. Зверху також можна притрусити подрібненим зеленим луком. Приємного апетиту!