Вернуться назад Распечатать

Салат з квасолі з морквою і цибулею

Салат з квасолі з морквою і цибулею
Квасоля є лідером серед рослинних джерел білка, а тому, якщо ви хочете пообідати і ситно корисно, при цьому заощадивши силу-силенну грошей, то приготуйте салат з квасолі з морквою і цибулею по одному з представлених нижче рецептів.

Салат із стручкової квасолі, м'яса, моркви та цибулі


Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 175 г;

  • пекінська капуста - 1/2 головки;

  • морква - 160 г;

  • шалот - 60 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • листя коріандру;

  • куряче філе - 320 г;

  • масло арахісу - 10 мл;

  • сік лайма - 25 мл


  • Приготування
    Бланшируем стручкову квасолю в підсоленому окропі пару хвилин. Ошпарені стручки відразу ж занурюємо в охолоджену воду.
    Філе злегка відбиваємо і швидко підрум'янюємо на сковороді. Остигле до теплого м'ясо нарізаємо соломкою. За аналогією ріжемо моркву. Листя пекінської капусти шаткуємо, а шалот ріжемо максимально тонкими півкільцями. Змішуємо курятину і овочі, додаємо зелень коріандру і трохи гострого чилі.
    З олії арахісу, лаймового соку і сої робимо легку азіатську заправку, якій поливаємо страву перед сервіруванням.

    Салат з консервованої квасолі з морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • морква «бебі» - 1/2 ст.;

  • консервована квасоля - 420 г;

  • редис - 70 г;

  • фіолетовий цибуля - 40 г;

  • лаймовий сік - 10 мл;

  • щіпка цукру;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • часниковий зубок.


  • Приготування
    Розріжте міні-морква навпіл. Цибулю наріжте кільцями, а редис – тонкими кружечками. Змішайте свіжі овочі з консервованими бобовими. Приготуйте заправку на основі лаймового соку, гірчиці, розтертого в пасту часнику, олії і цукру. Полийте заправкою салат відразу ж після приготування.

    Салат з червоною квасолею, цибулею і морквою


    Інгредієнти:

  • червона відварна квасоля - 330 г;

  • кукурудза - 220 г;

  • фіолетовий цибуля - 120 г;

  • оцет винний - 15 мл;

  • морква - 125 г;

  • зелень коріандру;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    На краплі оливкової олії спасеруйте півкільця цибулі. Теплу засмажку змішати з шматочками моркви, бобовими і зеленню. Салат з квасолею, смаженою цибулею та морквою заправте збитим із залишками масла оцтом.

    Салат з квасолею, сиром, цибулею і морквою


    Інгредієнти:

  • міні-морква - 900 г;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;
  • Салат з квасолі з морквою і цибулею

  • оливкова олія - 25 мл;

  • стручкова квасоля - 175 г;

  • консервована квасоля - 340 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • фіолетовий цибуля - 60 г;

  • сир фета - 190 г;

  • листя м'яти.


  • Приготування
    Полийте маслом моркву, змішайте з чебрецем і запечіть в духовці (температура 190 градусів) півгодини. Змішати морква з бобовими, півкільцями цибулі і м'ятою. Посипте фетою і збризніть соком лимона.