Квасоля є лідером серед рослинних джерел білка, а тому, якщо ви хочете пообідати і ситно корисно, при цьому заощадивши силу-силенну грошей, то приготуйте салат з квасолі з морквою і цибулею по одному з представлених нижче рецептів.
Салат із стручкової квасолі, м'яса, моркви та цибулі
Інгредієнти: стручкова квасоля - 175 г; пекінська капуста - 1/2 головки; морква - 160 г; шалот - 60 г; гострий перець чилі - за смаком; соєвий соус - 15 мл; листя коріандру; куряче філе - 320 г; масло арахісу - 10 мл; сік лайма - 25 мл Приготування Бланшируем стручкову квасолю в підсоленому окропі пару хвилин. Ошпарені стручки відразу ж занурюємо в охолоджену воду.
Філе злегка відбиваємо і швидко підрум'янюємо на сковороді. Остигле до теплого м'ясо нарізаємо соломкою. За аналогією ріжемо моркву. Листя пекінської капусти шаткуємо, а шалот ріжемо максимально тонкими півкільцями. Змішуємо курятину і овочі, додаємо зелень коріандру і трохи гострого чилі.
З олії арахісу, лаймового соку і сої робимо легку азіатську заправку, якій поливаємо страву перед сервіруванням.
Салат з консервованої квасолі з морквою і цибулею
Інгредієнти: морква «бебі» - 1/2 ст.; консервована квасоля - 420 г; редис - 70 г; фіолетовий цибуля - 40 г; лаймовий сік - 10 мл; щіпка цукру; оливкова олія - 25 мл; діжонська гірчиця - 5 г; часниковий зубок. Приготування Розріжте міні-морква навпіл. Цибулю наріжте кільцями, а редис – тонкими кружечками. Змішайте свіжі овочі з консервованими бобовими. Приготуйте заправку на основі лаймового соку, гірчиці, розтертого в пасту часнику, олії і цукру. Полийте заправкою салат відразу ж після приготування.
Салат з червоною квасолею, цибулею і морквою
Інгредієнти: червона відварна квасоля - 330 г; кукурудза - 220 г; фіолетовий цибуля - 120 г; оцет винний - 15 мл; морква - 125 г; зелень коріандру; оливкова олія - 35 мл Приготування На краплі оливкової олії спасеруйте півкільця цибулі. Теплу засмажку змішати з шматочками моркви, бобовими і зеленню. Салат з квасолею, смаженою цибулею та морквою заправте збитим із залишками масла оцтом.
Салат з квасолею, сиром, цибулею і морквою
Інгредієнти: міні-морква - 900 г; гілочки чебрецю - 2 шт.; оливкова олія - 25 мл; стручкова квасоля - 175 г; консервована квасоля - 340 г; сік лимона - 15 мл; фіолетовий цибуля - 60 г; сир фета - 190 г; листя м'яти. Приготування Полийте маслом моркву, змішайте з чебрецем і запечіть в духовці (температура 190 градусів) півгодини. Змішати морква з бобовими, півкільцями цибулі і м'ятою. Посипте фетою і збризніть соком лимона.