Салат олів'є з креветками та авокадо, смачний рецепт
Традиційним олів'є вже нікого не здивуєш, тому пропонуємо вам оригінальний рецепт олів'є, в якому замість м'яса використовуються морепродукти, а замість картоплі - авокадо. Приготування цього олів'є не займе більше 40 хвилин, але його ніжний смак не залишить байдужим нікого. Розглянемо, як приготувати цей салат з авокадо з креветками на 8 персон.
Необхідні інгредієнти:
креветки середнього розміру - 500 г морква - 3 шт авокадо - 3 шт цибуля ріпчаста - 2 шт огірки свіжі - 5 шт яйце куряче 5 шт консервований зелений горошок - 2 банки лук зелений - 1 стебло майонез - 200 г сіль - 05 ч. л. оцет - 2/3 ч. л. вичавлений сік одного лимона. Спосіб приготування:
Креветки необхідно відварити до готовності: довести воду до кипіння, кинути в неї креветки і проварити їх 7-8 хвилин. Після відварені морепродукти треба ретельно очистити, збризнути їх лимонним соком і поставити в холодильник на 12-15 хвилин Яйця і моркву треба зварити і почистити, а потім нарізати їх кубиками невеликого розміру Авокадо потрібно очистити від шкірки, вийняти кісточку, м'якоть нарізати середніми кубиками Зелені огірки вимити й нарізати кубиками - трохи крупніше, ніж авокадо Цибуля ріпчаста почистити, залити гарячою водою з оцтом і дати постояти хвилин 10-15 (щоб пішла гіркота), далі нарізати його півкільцями; зелений лук дрібно нарізати До нарізаних цибулі, моркви, яєць, огірків і авокадо додати креветки, потім салат посолити і заправити його майонезом Готовий салат потрібно викласти на блюдо, і при бажанні прикрасити його петрушкою або викласти по краях блюда кілька креветок. Салат олів'є з авокадо і креветками готовий, і він, безсумнівно, буде гідною заміною традиційного олів'є на новорічному столі.
Оригінальний салат з авокадо і креветками, швидкий рецепт
Якщо ви любите оригінальні страви, які вражають не тільки вишуканим незвичайним смаком, але і видом, значить, оригінальний салат з авокадо, печерицями та креветками стане справжньою знахідкою для вашого святкового столу. Цей салат має дуже ніжний і насичений смак, він буде родзинкою на новорічному столі, і при цьому - його дуже швидко і легко приготувати. Отже, готуємо це блюдо на 8 персон.
Необхідні інгредієнти:
авокадо - 4 шт печериці свіжі - 600 г креветки консервовані (мариновані) -500 р майонез - 150-200 г, по смаку оливкова олія - 3 ст. л. петрушка - маленький пучок цибуля зелена - 2 стебла Спосіб приготування:
Печериці потрібно вимити, нарізати на тонкі скибочки, викласти на сковорідку з попередньо розігрітим оливковою олією і обсмажити 4-6 хвилин до появи золотистої скоринки Кожен авокадо треба акуратно розрізати вздовж на 2 половинки, вийняти з фруктів кісточки, а потім чайною ложкою обережно вибрати м'якоть так, щоб не пошкодити шкірку М'якоть треба нарізати дрібними кубиками, зелений лук також дрібно нарізати З маринованих креветок злити маринад; креветки, обсмажені гриби, нарізану м'якоть фрукта заправити майонезом, ретельно перемішати На останньому етапі приготування цієї страви потрібно розкласти отриманий салат в шкірки авокадо і прикрасити його зверху петрушкою; 8 імпровізованих "салатниць" викласти на велике плоске блюдо і подати до святкового столу.