З курячого м'яса і квасолі можна приготувати різні смачні, нескладні, але цілком вишукані салати.
Рецепт простого салату з куркою і квасолею
Інгредієнти: 1 відварна куряча грудка; грам 200-250 відвареної білої, а краще кольорової квасолі (можна взяти консервовану, 1 стандартну банку); 1 червона цибулина; 2 солодких перцю; 4 зубчики часнику; 2 зварених круто яйця; штук 15 зелених оливок без кісточок; зелень (петрушка, коріандр, базилік); для заправки потрібно трохи оливкової або соняшникової олії, ложка готової гострої гірчиці (російської), сік половинки лимона. Приготування: Грудки без шкіри і кісток наріжемо дрібними кубиками, цибулю - півкільцями або короткою соломкою, перець - соломкою, оливки - кружечками. Яйця наріжемо дрібно, часник продавим пресом. Зелень подрібнити. Зіллємо соус з квасолі (якщо вона консервована). Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заздалегідь приготованою заправкою. Салат з квасолею та куркою готовий.
Звичайно ж, салат з курки з квасолею можна приготувати, використовуючи й інші рецепти.
«Ледачий» салат: курка, квасоля, гриби
Інгредієнти: відварна куряча грудка; консервована біла або червона квасоля; консервовані гриби; 1 цибулина; 2-4 зубчики часнику; зелень (петрушка, кріп та ін). Приготування: Куряче філе наріжемо дрібними кубиками, цибулю - короткою соломкою, зіллємо з квасолі соус, а з грибів - маринад. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці. Додамо подрібнені зелень і часник, заправити лляною або соняшниковою (оливковим) маслом і салат готовий. Можна зробити трохи по-іншому: нарізану цибулю спасерувати окремо, додати в сковороду нарізані білі гриби або печериці, протушкувати зі сметаною і додати до решти інгредієнтів. В якості заправки можна використовувати не тільки рослинне масло, але і майонез, проте краще приготувати його самостійно.
Салат з копченої курячої грудки
Інгредієнти: копчена курка; квасолю, краще кольорова (1 банку); штук 20 чорних оливок без кісточок; 1 червона цибулина; 1 стебло порею; лимонно-часниковий соус. Приготування: Наріжемо копчене куряче м'ясо дрібно. Зіллємо соус з квасолі. Оливки наріжемо кружальцями. Якщо використовуємо порей - то кружечками, а якщо червоний лук - короткою соломкою. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо часниково-лимонним соусом. Прикрасимо салат зеленню за смаком. Все вийшло дуже швидко і смачно. Дуже зручно приготувати такий салат в разі несподіваної появи гостей. Цей рецепт особливо оцінять зайняті люди і багато самотні чоловіки.
Салат з морквою
Можна приготувати також цілком ледачий салат: морква, курка, квасоля - ці інгредієнти цілком непогано поєднуються. Крім того, готову корейську моркву можна купити в кулінарії або супермаркеті. Ще знадобиться 1 солодкий перець, 100-150 грам консервованої кукурудзи, 2 зубчики часнику, оливки без кісточок, зелень, можна білий салатний цибуля, рослинна олія.
Куряче м'ясо наріжемо дрібними кубиками, маслини - кружечками, цибулю і солодкий перець - короткою соломкою, зіллємо соус з квасолі і кукурудзи. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці, приправимо подрібненою зеленню і часником. Заправити салат олією або лимонно-масляним соусом. Якщо в такий салат додати гриби, тушковані з цибулею, або мариновані, теж буде дуже смачно. В якості особливо прикрашає смак інгредієнта можна додавати у всі ці салати плід фенхеля, мариновану спаржу і багато інші компоненти.
Також непогано готувати салати з курячого м'яса, використовуючи тушковану або відварну стручкову квасолю. До всіх салатів з квасолі з куркою добре подавати легкі і світлі (краще рожеві) столові вина, а до салатів з копченим курячим м'ясом - пиво або міцні несолодкі вина типу мадери або хересу.