Вернуться назад Распечатать

Салат з маринованими печерицями

Салат з маринованими печерицями
Салат з маринованими печерицями можна приготувати досить швидко, що особливо цінно для зайнятих людей. Варіантів таких рецептів салатів безліч, тут вже все залежить від фантазії. Традиційно салати з печерицями містять куряче м'ясо (варене чи копчене), овочі (кукурудзу, картоплю, солодкий перець, морква, томати, цибуля) варені яйця. Однак рецепт салату з маринованими печерицями може бути і вегетаріанським і включати тільки картопля, морква, зелений горошок і гриби. Заправляють такі салати майонезом або сметаною, змішаної зі спеціями (часником, чорним перцем, сіллю і каррі або інший приправою) і дрібно нарізаною зеленню.

Салат з печерицями


Отже, найпростіший рецепт салату з маринованими печерицями.
Інгредієнти:

  • 300 г маринованих шампіньйонів;

  • 1 солоний огірок;

  • 1-2 варені картоплини;

  • 1 цибулина (краще використовувати зелений цибулька);

  • 1 яйце, зварене круто;

  • 2-4 ложки рослинного масла або трохи майонезу домашнього приготування;

  • салат листовий;

  • перець чорний мелений, сіль.


  • Приготування:
    Варене вкруту яйце очистимо й наріжемо досить дрібно. Мариновані печериці промиємо й наріжемо довільно. Наріжемо короткою соломкою варену картоплю, солоний огірок і цибулька. Листя салату нарвем руками. Змішаємо всі овочі в салатниці, поперчити, злегка присолим і заправити рослинним маслом або майонезом. Перемішаємо і салат готовий.

    Салат з грибами і куркою


    Можна приготувати і більш поживний салат з консервованими печерицями. Рецепт цього салату теж нескладний. Можна поєднувати консервовані шампіньйони з вареним курячим або индюшиным м'ясом. Такий салат (курка, печериці мариновані - його основа) включає більше інгредієнтів. Ще потрібні помідори, варені яйця, цибуля, зелень (петрушка, кріп, кінза і інша зелень за смаком). Для заправки знадобиться рослинне масло. Можна соняшникова, можна - оливкова. Розрахунок приблизно такий: на 1 курячу грудку 300 грам консервованих грибів, 2-3 помідора, 1-2 варених яйця, зелень за смаком. Відварену грудинку (без шкіри і кісток) наріжемо дрібними кубиками. Промиті мариновані гриби наріжемо довільно. Подрібнимо і інші інгредієнти. Все змішаємо в салатниці і заправити олією. Прикрасимо салат гілочками зелені.
    Варіант з корейською морквою
    Взагалі, варіантів салату з курячою грудкою, печерицями та іншими інгредієнтами можна придумати дуже багато. Мариновані гриби добре поєднуються з морквою по-корейськи, свіжими огірками, оливками, відварною картоплею, солодким перцем, вареної стручкової квасолею, вареними яйцями. Візьміть копчену курячу грудку, видаліть шкірку і кісточки, розберіть на волокна. Цибулю дрібно наріжте і замаринуйте в лимонному соку на півгодини. Оливки теж наріжте дрібно, моркву по-корейськи приготуйте заздалегідь, відваріть картоплю. Викладайте шарами: куряче м'ясо, оливки, цибулю, натертий на тертці картоплю, моркву по-корейськи, терті огірки, мариновані гриби. Кожен шар змащувати майонезом або сметаною. Салат з курки з
    Салат з маринованими печерицями
    печерицями - дуже ситне і смачне блюдо.
    Салат незвичайний
    Чудовий делікатесний салат готується з яловичого мови. Відваріть заздалегідь мову, дайте йому настоятися в бульйоні, наріжте дрібними кубиками. Змішайте мову з зеленою цибулею і маринованими або смаженими печерицями, посоліть, поперчіть, викладіть гіркою на блюдо. Лущене насіння соняшнику прожарити на сковороді і рясно посипте ними салат. Якщо насіння немає, можна посипати салат арахісом або волоськими горіхами.