Як відомо чоловіки не великі любителі салатів з купою незрозумілих і зайвих на їх погляд інгредієнтів. Чим простіше салат і менше у ньому продуктів - тим краще. А головне салат повинен бути тільки м'ясних і ситним. Саме завдяки цим властивостям салат і отримав свою назву «Чоловічий каприз». Готується він легко і швидко - так, щоб навіть чоловік, який не вміє толком готувати зміг створити собі цей маленький кулінарний шедевр.
Як приготувати салат «Чоловічий каприз»?
Інгредієнти: яловичина - 350 г; яйця - 5 шт.; цибуля - 3 шт.; сир - 150 г; оцет 6%; майонез. Приготування В злегка підсоленій воді поставте отвариваться яловичину (для цього салату бажано вибрати пісну яловичину). Цибулю наріжте півкільцями і залийте оцтом на 15 хвилин. Любителі свіжого лука можуть не заливати його оцтом. Сир і яйця натріть на крупну тертку. Коли яловичина отварится, дайте їй трохи охолонути і дрібно наріжте її. У глибоку тарілку кладіть шарами інгредієнти - цибуля, яловичину, яйця, сир. Усі шари, крім верхнього, добре промажте майонезом. Якщо продуктів вийшло трохи багато, то сміливо робіть шари за два рази.
Салат «Чоловічий каприз» з грибами - рецепт
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; яблука - 5 шт.; болгарський перець (червоний) - 1 шт.; болгарський перець (жовтий) - 1 шт.; сир - 400 г; вершкове масло - 50 г; мандарини - 3 шт.; сметана - 400 г; гірчиця - 1 ст. ложка; мед - 4 ч. ложки; лимон. Приготування Порізати печериці навпіл або на четвертинки і обсмажте у вершковому маслі. Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте невеликими кубиками. Болгарський перець поріжте соломкою, а сир, як і яблука, кубиками. Мандарини очистіть від шкірки і прожилок. Змішайте гриби, сир, перець, яблука і часточки мандаринів. В окремій піалі зробіть заправку: лимон почистіть від шкірки і дрібно натріть її, а сік лимона вичавте в піалу. Додайте натерту цедру лимона, сметану, мед і гірчицю. Добре збийте суміш до отримання однорідної маси. Приготовану додайте заправку в салат і подавайте страву до столу.
Салат «Чоловічий каприз» з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; цибуля - 1 шт.; консервовані опеньки - 300 г; яйця - 3 шт.; майонез; 00 оцет 6%. Приготування Цибулю дрібно наріжте і залийте оцтом на 15-20 хвилин. Куряче філе поставте варитися в злегка підсоленій воді. Як тільки м'ясо звариться, дістаньте його, дайте охолонути і наріжте. З опеньків злийте воду і так само дрібно наріжте. Варені яйця покришіть і змішайте з іншими інгредієнтами. Перед додаванням цибулі в салат, добре відіжміть від оцту. Заправте салат майонезом і можете подавати до столу.
Салат «Чоловічий каприз» з шинкою
Приготування цього варіанту салату займає трохи більше часу, ніж інші, але його смак виправдовує витрачений час.
Інгредієнти: шинка - 300 г; яйця - 3 шт.; печериці - 400 г; сир - 200 г; картопля - 3 шт.; волоські горіхи - 100 г; часник - 2 зубчики; майонез. Приготування Шинку наріжте дрібними шматочками і викладіть на дно салатниці, промажте добре майонезом і трохи утрамбуйте. Варені яйця натріть на крупну тертку і викладіть поверх бекону, так само змастивши шар майонезом. Печериці обсмажте з часником і остудіть. Гриби викладіть третім шаром, не забуваючи змастити майонезом і утрамбувати. Наступним шаром викладіть сир, натертий на крупній тертці, а зверху так само натертий картоплю. Верхній шар добре промазуємо майонезом і посипаємо подрібненими волоськими горіхами.
Не забувайте, що будь-який салат виглядає ще гарнішим і апетитніше, якщо його прикрасити зеленню або овочами.